Belgesiz ve kaçak avcılık yapanlara bir haftada 7 bin lira ceza kesildi

21 Şubat 2012 Salı 11:10
Belgesiz ve kaçak avcılık yapanlara bir haftada 7 bin lira ceza kesildi






SAKARYA (CİHAN)- Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, son bir hafta içerisinde belgesiz ve kaçak avcılık yapanlara 7 bin 228 lira ceza kesildiğini söyledi.
Osman Demirel, yaptığı açıklamada, Av Koruma ve Kontrol Ekibi ve Jandarma Çevre Koruma Timi tarafından Erenler ilçesi Ekinli köyü civarında kurulan, yasak ve hileli avlanmada kullanılan 13 gümenin imha edildiğini kaydetti.
Son bir hafta içerisinde kaçak ve belgesiz avlananlara 7 bin 228 lir ceza uygulandığını dile getiren Demirel, şu bilgileri verdi: 2011-2012 av dönemi Merkez Av Komisyonu kararının 10. maddesi E fıkrasında da ''Sulak alanlarda saz, kamış, diken, ot, çuval ve benzeri şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık basit gümeler hariç özel mülkiyetteki araziler de dâhil her türlü üstü kapalı korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulamaz ve buralarda avlanılamaz.' hükmü bulunmaktadır. Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan denetimlerde tespit edilen gümeler imha edilmektedir.

AVCILIK ETİĞİ İLE BAĞDAŞMIYOR
Demirel, avcılık etiğiyle bağdaşmayan; ava tuzak kurulması esasına dayanan güme avcılığı hususunda avcılara gerekli hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulundu.
Avcıların, gerek kendilerinin zor durumda kalmamaları ve gerekse mevzuata uygun avlanma metotlarına yönelerek daha insancıl ve gerçek avcı gibi davranmaları beklediklerini ifade eden Demirel Unutulmamalıdır ki avcılar doğal hayatı korumaları beklenen kitlenin en başta gelen bireyleri olmak durumundadır. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.