Bir ayda 6 şehit: F-4'lere uçuş yasağı

Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı.

11 Mart 2015 Çarşamba 12:02
Bir ayda 6 şehit: F-4'lere uçuş yasağı






Bir ayda 6 şehit: F-4'lere uçuş yasağı

Türk Hava Kuvvetleri envanterinde yer alan ve son dönemin en tartışmalı uçağı haline gelen F-4'ler için TSK'dan flaş karar. Türk Silahlı Kuvvetleri Malatya ve Konya'da 6 deneyimli savaş pilotunun hayatına mal olan F-4 uçaklarının tüm faaliyetlerini askıya aldı. 


Orgeneral Abidin Ünal, F-4 uçakları yarından itibaren uçuştan çekileceğini açıkladı... Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı.

Malatya'da 24 Şubat'da eğitim uçuşu sırasında düşen iki uçak, RF 4-E cinsi keşif uçağıydı.

Suriye'nin düşürdüğü ve iki pilotun şehit olduğu uçak da, aynı keşif uçağıydı.

2020'LER UÇUŞA DEVAM

Konya'da 13 Mart'ta yine eğitim uçuşunda düşen ve iki pilotun şehit olduğu uçak ise, modernize edilmiş F-4 uçağı idi. Modernize edilmiş F-4 uçakları 2020 yılına kadar kullanılması planlanıyor. Bu süre de F-4 2020 olarak uçak cinsinin adına eklenerek ifade ediliyor.
Son Güncelleme: 11.03.2015 12:06
Anahtar Kelimeler:
F-4 Uçuş Yasağı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.