Boğaz'da teknede Koronavirüs partisi | Ceza yağdı

Türkiye ölümcül virüsle mücadele için varını yoğunu seferber ederken, sorumsuz işletmecilerin uygulamaları yetkilileri çileden çıkarıyor.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 07:37
Boğaz'da teknede Koronavirüs partisi | Ceza yağdı






Boğaz'da teknede Koronavirüs partisi | Ceza yağdı

Evlerde düzünlenen koronavirüs partilerinin ardından bu kez de boğazda denizde teknelerde eğlenceler düzenlendiği ortaya çıktı. Sosyal mesafenin unutulduğu partilerin ardından sahil güvenlik ekipleri kuralların ihlal edildiği tekneleri tek tek tesbit ederek ceza yağdırdı. 

Yeni tip koronavirüs salgını ile birlikte en riskli alanlardan olan eğlence mekânları yerini kiralık teknelere bıraktı. Eğlence düşkünleri kiralık tekneler tutuyor, orkestralar geliyor, büyük kalabalıklar toplanıp Boğaz’a açılıyor. Dün gece saatlerinde ekipler, İstanbul Boğazı'nda devriye gezerek kurallara uyup uymadığını denetleyen ekipler, kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı

İstanbul Valisi Ali Yerikaya'nın talimatı sonrasında Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından İstanbul Boğazı'ndaki tekneler koronavirüs tedbirleri karşı denetlendi.


Fatih'te bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan hareket eden ekipler, İstanbul Boğazı'nda devriye gezerek tekneleri durdurdu. Teknelerdeki personellerin ve yolcuların kurallara uyup uymadığını denetleyen ekipler, kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı.

Kontrollü sosyal hayat için denizlerde de maske kullanımı sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayanlar hakkında yasal işlem yapıldı. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Mavi Vatan' olarak adlandırılan denizlerde yapılan denetimlerde 5 teknede 16 yolcuya ve 1 tekne kaptanına cezai işlem uygulandı. 2 tekne seferden alıkonurken 4 tekne hakkında da idari işlem yapıldı.


"HASSASİYETİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada "Toplu taşıma araç sürücüleri ve sosyal tesis işletme yöneticilerinin 'Yeni normal' dönemde belirlenen tedbirlere uymaları, öncelikle kendi sağlıkları olmak üzere şehrimiz ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Denetimlerimizi, insanımızın sağlığı, şehrimiz ve ülkemizin güvenliği için hassasiyetimizi devam ettireceğiz. Hiç kimseye idari veya adli işlem uygulanmasını arzu etmiyoruz. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Birlikte başaracağız" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.