Büyükşehir'den gençlik meydanı

18 Ekim 2012 Perşembe 13:50
Büyükşehir'den gençlik meydanı






ADANA (CİHAN)- Adana Büyükşehir Belediyesi, Baraj Yolu 7. Duraktaki DSİ Sulama Kanalı ile Duygu Kafe arasındaki bin 600 metrekare alanı yeniden düzenlenerek, Gençlik Meydanı haline getiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nca yürütülen çalışmalar tamamlandığında içerisinde su sineması, süs havuzu, gösteri platformu, dinlenme alanları, yürüyüş yolları, çeşitli ağaç ile bitkilerin yer alacağı park, gençlerin gözde mekanlarından biri olacak.

Özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak yeri olan bu bölgede yapımına başlanan meydanın Kuzey Adana'nın cazibe merkezi haline dönüşeceğini söyleyen Kent Estetiği Daire Başkanı Bahadır Dinçer, Bin 600 metrekare alanda yaptığımız uygulamalar tamamladığında meydan, hem içerik olarak, hem de görsel güzellik olarak dikkat çekecek. dedi.

'Gençlik Meydanı'nda gençlerin müzik yapabileceği gösteri platformu, su sineması, süs havuzu, dinlenme alanları, yürüyüş yollarının yanı sıra, palmiye, zeytin, İskenderun kauçuğu gibi ağaçların dikileceğini, çeşitli bitkilerin yer alacağı 'çiçek adalarının' yapılacağını vurgulayan Dinçer, meydanın ışıklandırmasının da kendine özgü olacağını vurguladı. Dinçer, projede engellileri de unutmadıklarını söyleyerek, parkın engellilerin çok rahat kullanabilecekleri şekilde dizayn edileceğini sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.