Cizreliler: Başörtü de serbest olsun

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:34
Cizreliler: Başörtü de serbest olsun






ŞIRNAK (CİHAN)- Şırnak'ın Cizre ilçesinde vatandaşlar okullarda başörtünün de serbest olmasını istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullarla ilgili çıkarttığı yasa ile beraber okullarda kılık kıyafet serbestliği getirildi. Ancak yasada başörtünün de serbest olmaması vatandaşların ve öğrenci velilerin tepkisine neden oldu. Her yerden yasaya tepki giderken, Şırnak´ın Cizre ilçesinde yaşayan vatandaşların tepkisi de geldi. Yasanın çok güzel olduğunu söyleyen Cizreliler, kızların kullandığı başörtünün de serbest olmasını dile getirdi. Başörtü takmanın Allah´ın bir emri olduğunu aktaran Cizreliler, beşeri bir sistem için Allah´ın emrini ihlal edemeyeceklerinin altını çizdi.

Yasa ile ilgili bir açıklama da bulunan Cizre Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Zeki Macartay, Herkes bu özgürlükte kendilerini görsünler. Okullarımızda kim ne şekilde giyinmek istiyorsa öyle giyinsin. Biz bundan çok mutluluk duyarız. İsteyen başını örter isteyen de açar böyle olursa daha güzel olur. dedi.

Öğrenci velisi Zakir Özen de, Devletin yaptığı bu yasa çok güzeldir. Her insan özgürce gitse, istediği kıyafet giyse, imkanına göre kıyafet giyse ve öyle okula gitse çok güzel bir şeydir. Ama bununla beraber bazı bacılarımız var, ablalarımız var başörtülü olarak okula gitmek istiyorlar. Bunlar da kapalı olarak gidebilselerdi daha çok güzel olurdu biz bundan mutluluk duyarız. diye konuştu.

Hadi Dündar adında bir başka öğrenci velisi de tepkisini şöyle dile getirdi: Biz çocuklarımızı okutamıyoruz. Çünkü başörtü dinin bir kuralıdır. Allah´ın bir emridir. Ondan dolayı bir okul için veya bir beşeri sistem için o kuralı ihlal edemeyiz. Onun için başörtünün de artık serbest olmasını istiyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.