Derik´te yaklaşık bin 500 kişiye aşure dağıtıldı

07 Aralık 2012 Cuma 14:23
Derik´te yaklaşık bin 500 kişiye aşure dağıtıldı






MARDİN (CİHAN)- Mardin'in Derik ilçesinde Yedibeyza Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YEDİBEYZA) bin kişiye aşure dağıttı. Derneğe gönül verenlerin imece usulü ile topladığı malzemeler dernek üyesi bayanlar tarafından Yedibeyza Derneği'ne bağlı Yeşil Derik Okuma Salonu mutfağında hazırlandı. Hazırlanan aşureler resmi kurumlara ve esnafa dağıtıldı.

Yedibeyza Derneği Yetkilisi Zeynep Saraç, aşurenin birleştiriciliği bir kez daha yaşarak gördüklerini kaydetti. Saraç, Aşure insanların kaynaşması, kardeşliğini pekiştirmesine vesile olan ve tarihte önemli olayların yaşandığı bir gündür. Derneğimiz bayan derneği olması hasebiyle, Derikli bayanlar olarak bu kardeşliğe katkıda bulunmak istedik. Kardeşlik adına derneğimize gönül verenlerin desteğiyle bin 500 kişilik aşure yapıldı. Aşure malzemesi getirerek bizlere destek olan ve pişirmek için zahmete girenlere teşekkür ediyorum. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.