Deutsche Post DHL Sürdürülebilirlik Sıralamalarında Dünya Lideri

07 Ekim 2011 Cuma 14:42
Deutsche Post DHL Sürdürülebilirlik Sıralamalarında Dünya Lideri






Dünyanın lider lojistik firması Deustche Post DHL, dünya sermaye piyasası sürdürülebilir endekslerinde bu yıl da en yüksek puanları alarak üst sıralardaki yerini korudu. Bu yıl dünyanın en büyük 1.400 şirketinin sıralandığı "Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi"nde tüm ana kriterlerde ilerleme kaydeden Deutsche Post DHL, geçen yıla göre 2 basamak daha yükselerek puanını 85'ten 87'ye çıkardı. Grubun çevresel kriterleri ise sektör ortalamasının üstüne çıkarak 100 üzerinden 99 puanla dünyanın en çevreci şirketleri sıralamasında en üstte yer almasını sağladı.

Deutsche Post DHL (DPDHL) CEO'su Frank Appel, bu yıl uluslararası endekslerde üst sıralarda yer almalarının GoGreen çevre koruma programının başarısını bir kez daha kanıtladığını söyledi. Appel, "Geçen yılki sonuçlarımızı artırmaktan gurur duyuyorum. Gelecek yıl tüm iş birimlerimizin çevreye etkisini minimumda tutup, lider firma olarak pozisyonumuzu korumaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Deutsche Post DHL ayrıca dünyanın en büyük şirketlerinin iklim koruma verilerini ve stratejilerini değerlendiren "Carbon Disclosure Project"in (Karbon Saydamlık Projesi) çıkardığı "Global 500" Raporu'nda da 100 üzerinden 99 puan ile en üst sırada yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.