Diyanet-Sen: Diyarbakır saldırısı tesadüf değil

17 Temmuz 2011 Pazar 11:40
Diyanet-Sen: Diyarbakır saldırısı tesadüf değil






Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Türkiye'de demokratikleşmeye yönelik adımlar atıldığında, birilerinin eş zamanlı düğmeğe basarak gerilim ürettiğini belirterek, bunların tesadüf olmadığını kaydetti.   
Bayraktutar, yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından yaşanan YSK krizinin ardından gerilen siyaset ve artan şiddet olaylarını değerlendirdi.   
Türkiye'de demokratikleşmeye yönelik adımlar atıldığında, birilerinin eş zamanlı düğmeye basarak gerilim ürettiğini belirten Bayraktutar, "Bunlar son çırpınışlardır. Ateş en fazla, sönerken tüter. Ülkenin normalleşmesini hiçbir şer güç, karanlık yapı ve oluşumlar engellemeyecektir. Derin ilişkileri deşifre olanların attığı her adım boşa çıkacaktır." dedi.  
  
"HEPSİ Mİ TESADÜF?"  
Anayasa sürecine giderken, YSK tarafından çıkarılan krizin, bu krizin peşine takılarak gerilim üreten siyasi partilerin ve Diyarbakır saldırısının tesadüf olmadığını vurgulayan Bayraktutar, "Biz bu süreçleri referandum döneminde de yaşadık. Anayasa değişikliği ilk kez gündeme geldiğinde Sarıyayla baskını, görüşmeler TBMM'de başladığında Lice ve Dağlıca'da yaşanan çatışmalar, milli birlik ve kardeşlik projesinin açıklandığı günlerde Dost mayın patlaması, Ergenekon iddianamesi kabul edildiğinde Güngören saldırısı yaşanmıştır.   
Kritik çete davaları başladığında da Aktütün ve cumhurbaşkanı seçim yönteminin belirleneceği 21 Ekim referandum günü sabahı Dağlıca baskını. Bunların hepsi mi tesadüf? Normalleşmeye doğru atılan her adımın hemen ardından kanlı planların devreye sokulması, özgürleşmeye giden ülkenin önünü kesmeye yöneliktir. Şimdi de hedef anayasadır. Demokratik ve adil bir anayasa süreci statükodan yana olanları panikletti. Panik ile harekete geçen yapılar kaos için düğmeye bastı." diye konuştu.   
Şer güçlerin meydana getirmek istediği kaosa, bazı siyasilerin ve yapıların farkına vararak ya da farkında olmayarak açıklamaları ile destek verdiğini ifade eden Bayraktutar, şöyle dedi: "Yaşanan bu süreçler ve kanlı planlar insanlık tarihinin en kara sayfalarında yerini alacaktır. Bu sayfalarda yer almak için çaba sarf etmek ülkeye en büyük ihanettir. Terör, şiddet, gerilimden yana olanlar ve destekçileri büyük bir gafletin içine düştüklerini mutlaka anlayacaklardır."   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.