Diyarbakır'da 30 gözaltı var

Diyarbakır'da dün meydana gelen olayların ardından bugün polis tarafından düzenlenen operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.

08 Ekim 2014 Çarşamba 14:37
Diyarbakır'da 30 gözaltı var






Diyarbakır'da 30 gözaltı var

Diyarbakır'da dün meydana gelen olaylarda 10 kişinin hayatını kaybetitği açıklandı. Diyarbakır olaylarıyla ilgili Tarım Bakanı Mehdi Eker açıklama yaptı.

Bakan Eker'in açıklamalarından satır başları;

-Diyarbakır'da 10 kişi hayatını kaybetti.

-Sokağa çıkma yasağını arkadaşlarımız tekrar değerlendirecekler. İnşallah daha fazlası gerekmeyecek bir sükunet olur ve hayat devam eder. İlk çağrımız vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyması yönünde. Amacımız bu şehirde yaşayanların can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır. Güvenlik güçlerimize de herkesin yardımcı olmasını istiyoruz. Bütün vatandaşlarımızın sağduyulu şekilde meseleye yaklaşması, siyasi sorumluluk sahibi kişilerin tahrik edici beyanatlardan kaçınmasın bizim için son derece önemli. Barışın dilini kullanmalıyız.

BU BİR AKIL TUTULMASI


-Bölücü örgüt halkı sosyal medya üzerinen silah kullanmaya teşvik ediyor buna itibar edilmemesi gerekiyor.

-Bir akıl tutulması daha var. Savaş ortamlarında bile ambulansa bile zarar verilmezken dün Diyarbakır'da ambulanslar dahil olmak üzere ekiplere zarar verildi. Bu bir akıl tutulmasıdır. Dükkanlar yağmalanıyor, esnafın iş yerlerine zarar veriliyor. Bu şehirde bir an önce bu sükunetin sağlanmasını istiyoruz. müsamaha.

30 GÖZALTI

-30 civarında kişi de bu olaylarla ilgili bugün sabah karşı gözaltına alındı.

-Şehir genel anlamıyla sakin. Sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Okullar 3 gün tatil. Yarın terar değerlendirilecek.

OTOPSİLER DEVAM EDİYOR

-Ölenlerin arasında otopsisi devam edenler var. 2 vatandaşla ilgili saldırılarda bir derneğe saldırı söz konusu. Raporlar netleşince açıklama yapılır. Bu hayatını kaybeden vatandaşımızın büyük kısmı kurşunla ölmüş. Bizim bir derneğe saldırma söz konusu. Ölümlerin ondan sonraki süreçte artması söz konusu. İnşallah sağduyu çağrısı yerini bulur. Biz devlet olark şehirde asayişin sağlanması yönünde güvenlik kuvvetlerimiz gerekli tedbiri almış durumdalar.

HEDEF, ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK

-10 yurttaşımızın ya bir tarafın bir tarafa saldırması ya da doğrudan aralarındaki problemlerden kaynaklandı. Güvenlik kuvvetleri can ve mal güvenliğinin sağlanması için dışarı çıkma yasağını uygun buldu. Burada bir kaos lobisi var. Bunun hedefi Türkiye'de 30 yıldır unutulan son 2 yılda hatırlanan barış ve huzur içinde yaşama duygusunu sabote etme, bu ortamı zehirlemedir. Çözüm sürecini zehirleme teşebbüsü var. Bunun en az hasarla atlatılması ve milletimizle yaptığımız bir sözleşme var: Çözüm süreci. Kaos lobisi çözüm sürecini zehirlemeye çalışıyor. Bunu zehirlemeye kalkışanlara izin vermeyeceğiz. Bunu yapmaya çalışıyorlar. Biz milletle bu sözleşmeyi yaptık. Mala, cana kastetmek tasvip edilmez. Devlet can ve mal güvenliğini sağlamak için edbirlerini alır.

-Bu acıların bununla kalması için çaba içerisindeyiz. Her türlü adımın atıldığını bilmenizi istiyorum. Arkadaşlarımız görüşülmesi gereken herkesle görüşüyorlar.
Son Güncelleme: 08.10.2014 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan 2014-10-08 16:59:51

bu iç savaş oyunları pkklı çapulcular milletin tepkisini ölçüyor hdpli demirtaş bunu çok iyi biliyor hiç ortalıkta görünmeyen sesi soluğu çıkmayan biri var! farkında mısınız.