Diyarbakır'da Karpuz Festivali yapıldı

18 Eylül 2011 Pazar 18:53
Diyarbakır'da Karpuz Festivali yapıldı







Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Diyarbakır Karpuzunu Geliştirme Projesi kapsamında karpuz festivali yapıldı.

Festivalde, en büyük karpuz üreticisi çiftçiler ödüllendirilirken, düzenlenen en çabuk karpuz yeme ve karpuz güzeli yarışması coşkulu geçti. Festivalin şehir merkezinden 10 kilometre uzaklığında bulunan Kent Orman'da yapılması ise vatandaşların ilgi göstermemesine neden oldu.

Diyarbakır'da geleneksel hale gelen ve en büyük Diyarbakır karpuzunu yetiştiren çiftçinin ödüllendirildiği festival, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Festival kapsamında karpuz suyundan yapılan şerbet, reçel ve karpuz süslemesi ile karpuz türleri sergilendi. En çabuk karpuz yeme yarışmasında 7 yaşandaki çocuklar, dilim karpuzu bitirmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada, karpuz güzeli çocuk bölümünde ise ilginç anlar yaşandı. İçi oyulan Diyarbakır karpuzunun içine konulan çocuklar, jürinin puanlaması sırasında ağlama krizlerine girdi. Ebeveynler, çocuklarını karpuzun içinde tutmak için büyük çaba gösterdi.

Festivalde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, karpuzun Diyarbakır'ın bir kültürü olduğunu belirterek, verdikleri destekler sayesinde Diyarbakır karpuzunun tekrar büyüdüğünü dile getirdi. Diyarbakır surlarına uçakla havadan bakıldığı zaman kalp şeklinde olduğunu belirten Eker, bunun Diyarbakır'ın barış isteyen kalbi olduğunu kaydetti. Diyarbakır'da bugün festival yapmanın ve güzellikleri konuşmanın çok anlamlı olduğunu belirten, bunun önümüzdeki yıl da devam edeceğini kaydetti.

Festivalin sonunda Bakan Eker, 48 kilo 260 gram gelen en büyük karpuzu yetiştiren Mehmet Kaya'ya 4 bin 500 TL, 47 kilo 600 gramla ikinci büyük karpuzu üreten Adil Aydın'a 2 bin 500 TL ve 47 kilo 340 gramla üçüncü büyük karpuzu yetiştiren Mahmut Yılmaz'a bin 500 TL yazılı çekleri hediye olarak verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.