Doğuda kış: Kars´ta soğuk hava nedeni ile buz sarkıtları oluştu

11 Aralık 2012 Salı 14:49
Doğuda kış: Kars´ta soğuk hava nedeni ile buz sarkıtları oluştu






KARS (CİHAN)- Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kars şehir merkezinde sıfırın altında 18 dereceye ulaşan soğuk hava yollarda buzlanma ve çatılarda buz sarkıtları oluşturdu.

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, serhat şehri Kars´ta beraberinde yollarda buzlanma ve çatılarda yarım metreye yaklaşan buz sarkıtları oluşturdu. Vatandaşlar yollarda yürümekte güçlük çekerken öğrenciler karın ve soğuğun keyfini çıkarıp bir yandan kaydılar bir yandan ise kartopu oynadı.

Diğer taraftan aşırı soğuklardan dolayı dizel araç sahiplerinin ise sabah saatlerinde araçlarını çalıştıramadıkları gözlendi.

2 KÖYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava beraberinde 10´larca köy yolunun ulaşıma kapanmasını neden olmuştu. Bu köylerden, Arpaçay ilçesine bağlı Dağköy ve Kardeştepe köylerine halen daha ulaşım sağlanamıyor.

Öte yandan, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.