Dünya itfaiyecileri hünerlerini yarıştıracak

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:09
Dünya itfaiyecileri hünerlerini yarıştıracak






ANTALYA (CİHAN)- Dünyanın 15 ülkesinden itfaiyeciler bu yıl Antalya'da düzenlenen 8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nda maharetlerini sergileyip, birbirleriyle yarışacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyona bugün yapılan kura çekimiyle başladı. Dünyanın 15 ülkesinden itfaiyeciler beş gün boyunca hünerlerini sergileyecek. Şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukrayna'dan itfaiyeciler katılacak. 10 farklı ülkenin itfaiyecileri ise gözlemci olarak yarışmaları izleyecek. İtfaiyeciler; kancalı merdiven ile kuleye tırmanma, 100 metre engel ve denge yarışı, 4x100 metre yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma dallarında ter dökecek.

Yarışlar öncesinde düzenlenen basın toplantısında Antalyalıları, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu ile Cam Piramit'in bulunduğu alanda gerçekleştirilecek yarışmalara davet eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Geçen yıl bu şampiyonayı izleme fırsatı buldum. Çok keyifli, heyecanlı ve rekabete dayalı yarışmalar gerçekleşiyor. dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen şampiyona 21 Ekim'de sona erecek.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.