F-16 uçaklarında 'Çatlak' paniği

ABD ordusunda görev yapan F-16 savaş uçaklarından 82 tanesinin gövdesinde ortaya çıkan çatlak pilotları şoke etti

04 Eylül 2014 Perşembe 09:58
F-16 uçaklarında 'Çatlak' paniği






F-16 uçaklarında 'Çatlak' paniği

Diyarbakır'da Türk savaş uçağının motorunun alev alarak düşmesi savunma çevrelerinde tartışılırken, Amerika'da aynı tür uçakların gövdesinde çatlak ortaya çıktı. ABD Savunma Bakanlığı 82 uçağı görevden çekti.

Diyarbakır’da 182’nci filoya ait bir F-16D’nin, eğitim uçuşu sırasında piste çakılması gözleri bu savaş uçaklarına çevirdi.

ABD Hava Kuvvetleri’nin, gövdesinde çatlak tespit edilen 82 adet F-16’nın uçuşuna son vermesi, tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Zira Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde ‘Savaşan Şahin’ denilen 44 adet F-16D bulunuyor. Bu uçakların da tıpkı Amerika’da olduğu gibi kontrolden geçmesi gerekiyor. Ancak Genelkurmay Başkanlığı’ndan konuyla ilgili net bir bilgi henüz verilmedi. F-16 savaş uçakları, Türk hava Kuvvetleri’nin bel kemiğini oluşturuyor. Envanterde 240 F-16 yer alıyor. Filonun 44’ü ise ABD’nin sorun yaşadığı F-16D Savaşan Şahin uçakları. Askeri uzmanlar, Hava Kuvvetleri envanterinde yer alan bu uçakların da mutlaka özel bir incelemeden geçmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Aksi takdirde üzücü kazaların ortaya çıkabileceği endişesi dile getiriliyor. Türk hava sahası şu anda F-16 ve F-4 savaş uçaklarına emanet. Türkiye’nin de proje ortağı olduğu F-35’lerin teslim alınmasıyla birlikte iyice yaşlanan F-4’ler envanterden çıkarılacak. Türk pilotlar F-16 ve F-35’lerle uçmaya devam edecek.
Son Güncelleme: 04.09.2014 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ercan 2014-09-04 13:26:53

Bu amerika lilarin neyi saglamki