Flaş, Irak hava kuvvetleri Musul'u vurdu

Sonunda Musul sakinlerinin korktuğu başına geldi. Musul'da sivil halkın üzerine Irak Savaş uçakları bomba yağdırmaya başladı

12 Haziran 2014 Perşembe 20:35
Flaş, Irak hava kuvvetleri Musul'u vurdu






Flaş, Irak hava kuvvetleri Musul'u vuruyor

IŞİD güçlerinin eline geçen Musul'a Irak hava kuvvetlerine bağlı uçak ve helikopterlerle saldırı başlatıldı. Çok sayıda uçak ve helikopterin kent merkezini vurduğu haberleri geliyor. Halen Musul'da rehin tutulan vatandaşlarımızın kaldığı Musul Valilik binasının hedef alınıp alınmadığı bilinmiyor.
Irak'ın Şii Başbakanı Maliki'nin yıllardır Sunnilere yönelik saldırılarından bıkan Musul sakinleri, IŞİD'in şehre girmesinin ardından daha güvenli bölgelere akın ettiği açıklanmıştı.
Irak ordusunun elinde çok az sayıda ABD yönetiminden yeni aldığı F16 savaş uçağı ile yine ABD malı saldırı helikopterleri bulunuyor. Bu uçakları kullanabilecek pilotlarının olmadığı yönendeki eleştiriler, bugün yapılan saldırı ile son bulmuş olacak...
Irak Hava Kuvvetlerinin saldırı haberi Kürt kaynakları tarafından da doğrulandı. Ankara'nın aldığı acil tahliye kararının Irak'ta büyük bir iç savaş korkusunun hüküm sürmesine bağlanmıştı..

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.