FlexKom dolandırdı mı?

Yeni bir saadet zinciri Titan skandalı her an gündeme gelebilir. Sayıları 40 bini bulan FlexKom üyeleri, dolandırıldıklarını iddia ederek hukuk mücadelesi başlatıyor

13 Ekim 2014 Pazartesi 04:46
FlexKom dolandırdı mı?






FlexKom dolandırdı mı?

Türkiye'de 2010 yılında büyük reklam kampanyalarıyla tanıtımı yapılan ve binlerce kişinin borçlanarak 'Çok para kazanma' hayaliyle üye olduğu FlexKom yöneticilerine hapis şoku. Aralarında eski futbolcu Tanju Çolak'ın da bulunduğu mağdurlar FlexKom için savcılıklara suç duyurusunda bulunurken parasını kurtarmak isteyenler soluğu mahkemelerde alıyor. Türkiye'de en az 40 bin kişinin kurulan sisteme üye olduğu FlexKom için Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nden çıkan karar emsal niteliği taşıyor.  Daha önce Mega Holding benzeri bir yapılanmaya giden şirketin mağdur ettiği tüketiciler forum sayfalarında ve sosyal medyada organize olmaya çalışıyor.


YENİ BİR SAADET ZİNCİRİ SKANDALI MI

FlexKom'un geliştirdiği alışveriş kartı sistemine organizasyon Titan benzeri bir saadet zincirine benziyor. Sistem, organizasyona giren her üyenin, getirdiği yeni üye ve yapılan harcamalardan para kazanmayı sağlıyor. Şirket küresel çapta 4 milyon müşterisi olduğunu iddia ediyor. Şirketin Türkiye'de üyelerine sunduğu alışveriş sitesi bir süredir ürün satışını teknik arıza! yüzünden gerçekleştiremiyor.
FlexKom üyelerinin yakın zamana kadar yoğun olarak ziyeret ettiği şirkete ait sitelerin çoğu bölümü de devre dışı kalmış durumda. flexoutlet.com.tr adresinde tüm kampanyalar çoktan ermiş. Şirket mağdurlarının peş peşe açtığı davalar FlexKom yöneticilerini zor durumda olacak ki, haklarında çıkan haberlerin yer aldığı 'Basında Biz ve Bizden haberler bölümleri de iptal edilmiş.

40 BİN KİŞİ ÜYE OLDU AMA

Hürriyet Gazetesi'nde Tanju Çolak'ın açtığı davanın ön plana çıkarıldığı FlexKom ile ilgili görünenler, buz dağının sadece su üstündeki halini gösteriyor. Oysa şirketin vaadlerine inananarak altınını satan ev kadınları, bankalardan kredi çekeren üye olan kamu çalışanları şimdi hukuk mücadelesi veriyor. Önemli bir bölümü Ankara, Kayseri, Konya, Karaman, Adana ve Trabzon’da bulunan binlerce kişi ‘Flexkom mağduru’ oldukları gerekçesi ile savcılıklara başvurdu. Çok sayıda ev kadını, kredi çekerek veya altınlarını satarak siteme üye olduklarını, aylık 20-30 bin TL gelir elde edecekleri yönünde vaatlerde bulunulduğunu iddia ediyor. Paraların toplandığı şirketlerin birine mahkemece tedbir kararı konulduğu; bu şirkete kayyum atandığı belirlendi. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi ise Flexkom yöneticilerinden Cengiz Ehliz, Erol Pakel, Davut Türkoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Aynı mahkeme, şirkete 30 bin TL para veren güvenlik görevlisi Mustafa Tilki'nin açtığı davada Erol Pakel'e 1 yıl hapis cezası verdi.

Değişik paket ücretleri ödenerek üye olunan sistem, yeni üye kazandırdıkça komisyon ödemeye dayalı. Flexkom yöneticileri piyasadan 30 milyon lira toplamakla suçlanıyor. Sisteme 40 bin kişinin üye olduğu belirtiliyor.

 
Son Güncelleme: 07.12.2016 09:29
Anahtar Kelimeler:
FlexKom Dolandırdı Mı?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.