Gagavuzya Sağlık Bakanı Uzun'dan KKTC Meclis Başkanı'na ziyaret

20 Mart 2012 Salı 17:13
Gagavuzya Sağlık Bakanı Uzun'dan KKTC Meclis Başkanı'na ziyaret






LEFKOŞA (CİHAN)- Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile imzalan protokol çerçevesinde 5 genç doktorla KKTC'de bulunan Gagavuzya Sağlık Bakanı Sidor Petrovich Uzun, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer'i ziyaret etti.

Kabulde konuşan Bozer, tarihte Türk boylarının Gagavuzya'ya yerleştiklerini, daha sonra özerk bir cumhuriyet kurarak bugünlere geldiklerini anlattı. Bozer, Onlar bizim tarihten gelme kardeşlerimiz. dedi. Geçmiş yıllarda meclis olarak Gagavuzya'yı ziyaret ettiklerini, iki ülkenin sıcak ilişkileri bulunduğunu söyleyen Bozer, Türkiye'nin de Gagavuzya'ya özel ilgi gösterdiğini kaydetti. Bozer, iki ülke arasındaki ilişkilerin devamı ve gelişmesi temennisinde bulundu.

Gagavuzya Sağlık Bakanı Sidor Petrovich Uzun da, YDÜ ile imzalanan protokol çerçevesinde KKTC'yi ziyaret ettiklerini ifade etti.

Protokol hakkında Bozer'e bilgi veren Uzun, YDÜ'de Gagavuz Yeri'nden 48 öğrenci bulunduğunu söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.