'Haymatlos' sanıkları için 32 yıla kadar hapis cezası isteniyor

09 Ekim 2012 Salı 12:13
'Haymatlos' sanıkları için 32 yıla kadar hapis cezası isteniyor






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Geçtiğimiz Temmuz ayında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve 'Haymatlos' adı verilen 'örgütlü hırsızlık' suçu operasyonuyla ilgili iddianame tamamlandı. Eskişehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeleden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil tarafından hazırlanan 360 sayfalık iddianame, 2, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 99 şüpheli hakkında, 'hırsızlık yapmak amacıyla suç örgütü kurmak' ve yaşı küçük çocukları hırsızlık suçunda kullanarak 'insan ticareti' suçunu işledikleri iddia edilerek 2 yıldan 32 yıla kadar cezalandırılmaları talep edildi. Örgüt liderinin 'kapınızı açık bırakırsanız, çalarım' dediği, örgütün 6 ay içinde 100'e yakın evden hırsızlık yaptıkları anlatıldı.

Eskişehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeleden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil'in koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 10 Temmuz 2012'de, hırsızlık örgütüne yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 'Haymatlos' ( vatansız) adı verilen ve Eskişehir, Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Afyonkarahisar, Kırıkkale ve Yalova`da 600`e yakın polisin katıldığı operasyonda, aralarında suç örgütünün yöneticiliğini yaptığı belirlenen 99 kişi yakalandı. Şüphelilerin kaldıkları ev, çadırlar ile araçlarında yapılan aramalarda 3 kuru sıkı tabanca, 5 tüfek, 4 saat, yüklü miktarda ziynet eşyaları, tüfek ve tabanca mermileri, cep telefonları ile diz üstü bilgisayar ele geçirildi. Hırsızlık olaylarını kadınların yaptığı ve kazanılan paralarla erkeklerin lüks araç aldığı belirlendi.

Erkek şüphelilerin lüks araçlarla getirdikleri kadınların hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri, yakalandıklarında ise suçu yanlarında bulunan küçük yaştaki çocukların üstlenildiği tespit edildi. Şüphelilerin, çaldıkları ziynet eşyalarını ise Bursa ve Eskişehir'de anlaşmalı oldukları kuyumcularda düşük fiyata paraya çevirdikleri belirlendi. Operasyonun ardından şüphelilerden 65'i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Örgüt liderinin ifadesinde 'kapınızı açık bırakırsanız, çalarım' dediği, örgütün 6 ay içinde 100'e yakın evden hırsızlık yaptıkları anlatıldı. Örgütün bayan üyelerinin yanlarında taşıdıkları küçük çocukları da kullanarak, tamamı kilitlenmeden çekilmek suretiyle kapatılmış kapıları, sert plastik kart - tel toka ve tornavida benzeri cisimlerle açarak hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddia edildi.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, vatandaşların mutlaka kapılarını kilitlemek suretiyle evden ayrılmaları, böylece mağdur olmamaları gerektiği hususu özellikle vurgulandı. 99 şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşına çıkacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.