Hollanda'da yılın hakemi seçilen Gözübüyük: Avrupa'nın en iyisi olacağım

20 Kasım 2012 Salı 16:06
Hollanda'da yılın hakemi seçilen Gözübüyük: Avrupa'nın en iyisi olacağım






AMSTERDAM (CİHAN)- Geçtiğimiz sezon gösterdiği üstün performansından dolayı, Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından Altın Kart ödülüne layık görülen başarılı Türk hakem Serdar Gözübüyük, Avrupanın en iyisi olacağım. dedi.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin en genç hakemi olan Serdar Gözübüyük, (27) geçen sezon görev aldığı 20 maç sonunda ortalama 7,075 puanla birinci olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

FIFA kokartına sahip en genç hakem unvanına sahibim. Bu yıl uluslararası maçlarda da görev yapmaya başladım. 2009 yılında, daha 24 yaşındayken, birinci ligde ilk maçıma çıktım. 2 hafta evvel PSV Eindhoven, geçen hafta ise Ajax'ın maçını yönettim; kaliteli ve güzel bir maç oldu. UEFA 3. kategorisinde maç yönetiyorum, kısa bir zaman içinde 2. kategoride de maç yönetebilmek için elimden geleni yapacağım. Buralara gelmek için çok çalıştım. Ailemin de desteğiyle kariyerimde en yükseğe çıktım. Amacım kalıcı olmak.

TECRÜBELERİMİ TÜRKİYE'YE AKTARMAK İSTERİM

Sahip olduğu tecrübeleri Türkiye'ye de aktarmak istediğini söyleyen Gözübüyük, Spor akademilerine bu konuda yardımcı olmak için elimden geleni yapmaya hazırım. dedi.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yönetmek istediğini de sözlerine ekleyen genç hakem, başarılı hakemlik konusunda rol model olma bilinci ile hareket ettiğini kaydetti.

SERDAR, GÜZEL ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde geçen sezonun en başarılı hakemi seçilen Serdar Gözübüyük, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ı makamında ziyaret etti.

Son günlerde Türk gençlerinin, değişik kategorilerde elde ettiği başarılarla son derece mutlu olduklarını belirten Togan Oral, Hollanda futbolunda ekol isimlerden olan Serdar Gözübüyük, özellikle Türk gençlerine güzel bir örnek teşkil ediyor. Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yılı olması sebebiyle, Serdar'ın bu yıl bu ödülü alması ayrıca gurur vericidir. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.