İESOB ile Kosova işbirliği yapacak

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:57
İESOB ile Kosova işbirliği yapacak






İZMİR (CİHAN)- Gediz Üniversitesi'nde konferans vermek üzere İzmir'e gelen Kosova Milletvekili Prof. Dr. Muhammet Mustafa, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Piriştina Belediye Başkan Danışmanı Şevket Süleyman ve Mahalli İdareler Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Aytaç Eker de hazır bulundu.
Kosova heyetine İzmir esnaf teşkilatı hakkında bilgi veren Mutlu, aradaki ilişkilerin arttırılması için yapılacak işbirliklerine değindi. Mutlu, Esnaf teşkilatının idarecileri, üyelerinin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalışırken sosyal sorumluluklarını da yerine getirmektedir. Bu anlamda bölge ve ülke sorunlarıyla yakından ilgiliyiz. dedi.

Esnaf ve sanatkarların ekonomik durgunluk yaşadığına dikkat çeken İESOB Başkanı Mutlu, Kardeş ülke Kosova ile ilişkilerin arttırılmasına her zaman önem veririz. Bilgi alışverişlerinde bulunmayı arzu ediyoruz. Kosova'dan gelecek esnaf temsilcilerini burada ağırlayabilir, orada ilgi gören meslek dallarında çalışan oda yöneticilerimizle ziyarette bulunabiliriz. Üniversitelerle güzel diyaloglarımız var, onların katkılarıyla güzel işbirliği zeminleri oluşturabiliriz. Bilgi alışverişleri, ortak çalışmayı ve ortak ticareti de geliştirecektir. şeklinde konuştu.

İşbirliği teklifine olumlu yaklaşan Milletvekili Mustafa da Türkiye ile ilişkileri güçlendirmenin Kosova'da bir aile geleneği olduğunu söyledi. Son dört yıldır Türkiye'nin ülkesinde daha güçlü hissedildiğini vurgulayan Mustafa, Kosova'nın endüstrisi çok gelişmiş değil. Sermaye ve yatırım açısından Türkiye üçüncü sırada. İki ülke arasında dostluk ilişkilerini güçlendirecek işbirliği çalışmalarına hazırız. dedi.

Ziyaret sonunda Zekeriya Mutlu, günün hatırasına Kosova Prof. Dr. Mustafa'ya plaket takdim etti ve İESOB'u tanıtan materyaller verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.