İfadeye çağrılan TGB'liler, emniyet önünde eylem yaptı

29 Kasım 2012 Perşembe 14:59
İfadeye çağrılan TGB'liler, emniyet önünde eylem yaptı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, alternatif 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çıkan olaylar nedeniyle ifadeye çağrılan arkadaşlarına destek vermek için Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde protesto gösterisi düzenledi.

İl Emniyet önünde toplanan grup üyeleri Türk Bayrağı açtı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerekli izinleri aldıklarını belirten grup üyeleri iznin kaynağı olduğunu öne sürdükleri, 'Gençliğe Hitabe' ve 'Bursa Nutku'nu da yanlarında getirdi. Eylem nedeniyle emniyet önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. TGB'liler ile emniyet güçleri arasında yer konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Grup adına yapılan açıklamada TGB üyelerine kutlamalar nedeniyle soruşturma açıldığı ve yöneticilerin ifadeye çağrıldığı ifade edildi. Soruşturmanın sadece TGB yöneticilerine açılmadığı kaydedilen açıklamada, soruşturmanın kutlamalara katılan herkese açıldığı kaydedildi.

Toplanan grup üyeleri, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Cumhuriyet devrimi kazanacak' sloganları attı. Açıklamanın ardından ifadeye çağrılan TGB yöneticileri emniyet binasına alındı. Diğer grup üyeleri ise olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.