İlçe hayali suya düşen Altınoluklular protesto eylemi yaptı

18 Ekim 2012 Perşembe 13:18
İlçe hayali suya düşen Altınoluklular protesto eylemi yaptı






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in büyükşehir yapılması kapsamında ilçe yapılması düşünülen fakat sonra vazgeçilen, Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yaklaşık 500 kişi kararı protesto etti. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kent konseyi, belediye, dernekler, diğer bazı kuruluşlar ve vatandaşlar, Altınoluk'un ilçe yapılması için imza kampanyası başlattı ve eylem kararı aldı. Beldenin çeşitli yerlerinde kurulan masalarda, iki gün içinde yaklaşık 2 bin imza toplandı.

Altınoluk Belediyesi önünde yapılan açıklamada, ilçe olunması için her türlü teknik ve fiziki altyapının hazır olduğu belirtildi. Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: İlgili kanun tasarısında bulunan, Altınoluk'un Zeytinli, Akçay ve Güre beldeleriyle birleşerek ilçe olması engellenerek, Altınoluk Belediyesi kapatılıp geleceği belirsizliğe sürüklenmektedir. Altınoluk'un konumu, ticari yapısı ve turizmi beraber değerlendirildiğinde, zaten bir ilçenin potansiyellerini taşımaktadır. Altınoluk hiçbir zaman Edremit'e karşı olmamıştır ama artık kendine yeten yapısıyla ilçe olmayı hak ettiği aşikârdır. Altınoluk'la kader ortaklığı yapan Güre, Akçay ve Zeytinli beldelerinin kapatılarak mahalleye dönüştürülmesi, körfezin turistik, ekonomik ve kültürel yapısına vurulan bir darbe olacaktır. Altınoluk'un yazın hizmet ettiği nüfus, yaklaşık 300-400 bin civarındadır. Altınoluk Belediyesi'nin, kapatılarak mahalleye dönüştürülmesiyle söz konusu nüfusa hizmet götürme şansı kalmayacaktır.

Açıklamanın ardından bir süre alkışla eylemi sürdüren grup, daha sonra sessizce belediye binası önünden ayrıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.