İlk Makul Şüpheli Ekrem Dumanlı ve arkadaşları

Paralel Yapı iddiasıyla İstanbul polisinin sabaha karşı başlattığı operasyonlarda ilk hedef Zaman Gazetesi ve STV hedef alındı. Zaman Gazetesi'ne gelen İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Hakim İslam Çiçek imzalı arama ve gözaltı kararı gerekçe gösterilerek arama yapılmak istendi.

14 Aralık 2014 Pazar 12:02
İlk Makul Şüpheli Ekrem Dumanlı ve arkadaşları






İlk Makul Şüpheli Ekrem Dumanlı ve arkadaşları


Paralel Yapı iddiasıyla İstanbul polisinin sabaha karşı başlattığı operasyonlarda ilk hedef Zaman Gazetesi ve STV hedef alındı. Zaman Gazetesi'ne gelen İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Hakim İslam Çiçek imzalı arama ve gözaltı kararı gerekçe gösterilerek arama yapılmak istendi.

Son birkaç günü gazetede geçiren Zaman çalışanları ve Gazete Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, o anları canlı yayında anlatırken 'Bir gün önceden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendilerine 'Sizin hakkınızda herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır' sözü verildiğini açıkladı. Canlı yayında gözaltı kararıyla ilgili belgeyi gösteren Gazeteci Yazar Ekrem Dumanlı paralel yapı iddialarına sert tepki göstererek bu ifadeyi kullanan gazete ve yayın organlarını da eleştirdi.
Kendilerine ulaştırılan gözaltı ve arama kararına ilişkin belgede 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini Egemenliğini Ele Geçirme' suçlamasına dikkat çeken Dumanlı 'Ben yıllardır gazeteci olarak Sayın Erdoğan'la röpartaj yaptım, bu süre içinde hiç mi farketmeniz bunu da, bugün mü farkettiniz?' diye seslendi. Bu arada 'Makul şüpheli' sıfatıyla gözaltına alınmak istenen ilk kişi oldu. Dumanlı 'Ben bu zulme boyun eğmedim, boyun eğeni de hoş görmem' şeklinde konuştu. Dumanlı canlı yayında emniyet mensuplarına seslenerek 'Gelsinler gözaltı kararını da uygulasınlar, arama kararını da uygulasınlar. Polis kardeşlerim, polis amirlerim lütfen gelin, bekliyorum, suçu olanlar tirtir titresin, kafasına ceket geçirenleri gördük, devletin imkanlarıyla korunaklı yerlerde bekletilenleri gördük, bizim bir borcumuz, diyet borcumuz, iktidarlara karşı diyet borcumuz yok. Hazine-i hassalarına yürüdüm girdim, topuğuma bir kuruş değmedi, bu mesleği şerefimle onurumla yapıyorum.

 Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın, 'makul şüphe' kararı üzerine Zaman gazetesinde arama ve Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'yı gözaltına almaya gelen polislerin, çalışanların tezahüratlarına tahammül edemeyerek geri gittiklerini söyledi. Günaydın, "Israrla Ekrem Bey'in beklediğini ifade etmemize rağmen, buyur etmemize rağmen bundan kaçındılar. Çekip gittiler. Takviye kuvvet alıp geleceklerini ifade ettiler. Hukuki sınırlar içerisinde haklarımızı kullanacağız." dedi.
Avukat Hasan Günaydın, operasyonla ilgili açıklama yaptı. Günaydın, "Sosyal medyada, medyaya yönelik bir operasyon yapılacağı bilgisi paylaşımı yapılmıştı. Bunun üzerine Sayın Bülent Arınç, bu iddiaları ciddi ve vahim bulduğunu iddia etmişti. Biz de bu bilgiler üzerine bir dilekçeyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cuma günü bir başvuruda bulunduk. Dilekçemizde, Sayın Ekrem Dumanlı'ya yönelik olarak ileri sürülen iddialar hakkında bir soruşturma bulunup bulunmadığı bunla ilgili tarafımıza bilgi verilmesi, talebinde bulunduk. Cumhuriyet Başsavcılığı aynı gün yaptığımız başvuruya cevap verdi. Verilen cevapta, Ekrem Dumanlı hakkında herhangi bir soruşturma kaydı bulunmadığına ilişkin tespit yapıldığına dair resmi yazıyı tarafımıza sunmuştur." diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.12.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.