İnternet dolandırıcıları hedeflerini kişiselleştirilmiş e-postayla vuruyor

18 Temmuz 2011 Pazartesi 13:27
İnternet dolandırıcıları hedeflerini kişiselleştirilmiş e-postayla vuruyor






İSTANBUL (CİHAN)- Cisco'nun hazırladığı güvenlik raporu internet dolandırıcılarının hedeflerine kişiselleştirilmiş ve nokta atışı spam e-postalarla saldırdığını ortaya koydu. Rapora göre yoğun spam e-postalarla yapılan saldırılar karşılığında yapılan dolandırıcılıkların meblağı Haziran 2010'da 1,1 milyar dolar iken, Haziran 2011'de 500 milyon dolar oldu.
Günlük spam e-posta gönderi sayısı Haziran 2010'da 300 milyardan Haziran 2011'de 40 milyara geriledi. Kişiye özel saldırılarda artış var: Spearphishing (zıpkınla balık avı) denilen dolandırıcılık girişimleri üç katına çıktı. Saldırıların tüm dünyada kurumlara senelik maliyeti 1,29 milyar dolara çıktı. 50 ülkeden 361 bilgi teknolojileri profesyonelinin görüşlerine dayanılarak hazırlanan rapor, dünyanın en büyük bulut tabanlı güvenlik ekosistemi olan Cisco Security Intelligence Operations (SIO) tarafından derlendi.
Cisco Güvenlik Teknolojileri Direktörü Nick Edwards, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kurumların ve geliri iyi olan bireylerin banka hesapları ile değerli varlıklarına erişim amacıyla yapılan nokta atışı saldırılar giderek artıyor. Kanunların baskısı altında kalan siber suçlular, yoğun spam e-posta gönderiminden vazgeçerek belirlenmesi daha güç olan kişiselleştirilmiş saldırılara yöneliyor. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.