Irak yönetiminden Türk askerleri için 48 saat açıklaması; Süre doluyor

Musul yakınlarına konuşlanan Türk askeri birliği Ankara Bağdat hattında yeni bir krizin fitilini ateşledi. Bağdat yönetimi Türk askerlerinin çekilmesi için verdiği 48 saatlik sürenin bugün dolacağını duyurdu

08 Aralık 2015 Salı 11:08
Irak yönetiminden Türk askerleri için 48 saat açıklaması; Süre doluyor






Irak yönetiminden 48 saat açıklaması; Süre doluyor

Türkiye'nin Musul yakınlarında konuşlandırdığı askeri birlik Ankara ile Bağdat arasında ipleri gerdi. Türkiye terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda görev alacak peşmerge güçlerinin eğitimi için gönderilen askeri varlığın anlaşmalara uyğun olduğunda ısrarlı, Irak yönetimi ise dün verdiği 48 saat süre için geri adım atmıyor. Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi, Ankara'ya "Türkiye'ye verdiğimiz süre bugün doluyor" mesajı gönderdi.

TÜRK ASKERLERİ 48 SAAT İÇİNDE GERİ ÇEKİLSİN!

Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nün dün Türkiye'nin Musul'a gönderdiği askerleri 48 saat içerisinde gere çekmesini istemesinin ardından bu gün de Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi, "Türkiye'ye verdiğimiz süre bugün doluyor" mesajı gönderdi.

İŞGALCİLİKLE SUÇLAMIŞTI

Haber 7'de yer alan habera göre Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Peşmergeler ve IŞİD'le savaşan diğer muhalif grupları eğitmek için Musul'a gönderdiği askerlerini çekmesi talebini yineledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin askerlerini çekmesi için verilen sürenin bugün dolacağı hatırlatıldı.

Caferi, Türkiye'nin askerlerini çekmemesi durumunda konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşıyacaklarını vurguladı. Irak merkezi hükümetinde Şii bakanların başını çektiği ittifak, iki ülke arasındaki her krizin fitilini ateşlemesiyle tanınıyor.

48 SAAT SÜRE

Irak Başbakanı Haydar El İbadi dün Türkiye'nin askerlerini çekmesi için 48 saat süre tanıdıklarını söylemişti.

Başban Ahmet Davutoğlu ise, Irak Başbakanı El İbadi'ye bir mektup göndererek, "Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika'ya yeni asker gönderilmeyecek" demişti.
Son Güncelleme: 08.12.2015 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.