IŞİD 300 PKK'lıyı kurşuna dizdi

Tel Abyad'da yapılan katliamın ardından IŞİD militanları öldürdüğü PKK'lıların cesetlerini kamyonetlerin arkasına bağlayarak yollarda sürükledi.

21 Eylül 2014 Pazar 17:53
IŞİD 300 PKK'lıyı kurşuna dizdi






IŞİD PKK çatışması, 300 PKKlıyı kurşuna dizdi

Suriye'de törör örgütleri arasındaki çatışma katliama döndü. IŞİD çatışmalarda sağ olarak yakaladığı PKK-PYD'nin silahlı militanı 300 kişiyi kurşuna dizdi. Tel Abyad'da yapılan katliamın ardından IŞİD militanları öldürdüğü PKK'lıların cesetlerini kamyonetlerin arkasına bağlayarak yollarda sürükledi.


ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Türkiye sınırına 15 km mesafede PKK-PYD güçleri arasındaki çatışma giderek şiddetlenirken bölgeden katliam haberleri geliyor. Çatışmaların sürdüğü sınır köylerinde IŞİD'in yaklaşık 300 PKK'lıyı kurşuna dizerek infaz ettiği ortaya çıktı. Akçakale'nin Suriye tarafında bulunan Tel Abyad'da yapıldığı iddia edilen katliam öncesi IŞİD'in 300 kişiyi çıplak şekilde yerlerde sürüklediği de öne sürüldü.

SIĞINMACILARIN SAYISI 100 BİNİ BULDU

Son 48 saat içerisinde çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırını geçen sığınmacıların sayısı ile ilgili olarak çelişkili açıklamalar geliyor.  Suriye’nin Kobani bölgesindeki Kürtler için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki sınır hattı yeniden açıldı. IŞİD saldırıları nedeniyle sınırda sayıları artan Suriyeliler, teller kesilerek Türk topraklarına giriş yaptı. Yumurtalık köyünde kurulacak kamp alanına götürülen Suriyelilerin, burada kayıt altına alınacağı bildirildi.

Öte yandan, bölgede mülteciler için oluşturulacak kamp ve çadır alanları için ise çalışmalar hızla yürütülüyor.

MOBİL GEÇİŞ KAPISI KURULDU


IŞİD tehdidi nedeniyle binlerce insanın kaçtığı Kobani'den Türkiye'ye geçmek isteyen ancak sınır hattındaki gerginlik nedeniyle 3 saattir durdurulan geçişler, Yumurtalık Köyü'ne kurulan mobil geçiş kapısından yapılmaya başladı. Polis barikatları kurulan mobil geçiş kapısından girenler yanlarındaki çanta ve torbaları arandıktan sonra Türkiye'ye alındı. Sınırı geçenler yapılan aramanın ardından minibüs ve otobüslerle Suruç ilçe merkezine gönderildi. Öte yandan güvenlik güçlerinin sabah saatlerinden itibaren gerginliğe yol açan kalabalığı ise sınır hattından 5 kilometre uzaklaştırdığı bildirildi.  Son 48 saat içerisinde Suriye sınırını geçerek Türkiye'ye sığınanların sayısının 100 bini bulduğu ifade ediliyor..
Son Güncelleme: 21.09.2014 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin altın 2014-09-21 20:42:55

bu sığınmacıları türkiye nereye kadar taşıyabilir bence artık ordu harekete geçip sınırda çok büyük tampon bölğe kurmalı sığınmacılar orda alıkonmalıdır asla şehirlere bırakılmamalıdır yoksa yakında türkiyedede çok büyük olaylar halk isyanları çıkacaktır