İstanbul'u bombalamaya hazırlanan PKK'lılar tutuklandı

Adana'da yol kontrolü sırasında yakalanan PKK'ya ait bomba, roket ve roket atarları İstanbul'a getiren PKK'lı teröristlerden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi

08 Mart 2016 Salı 23:38
İstanbul'u bombalamaya hazırlanan PKK'lılar tutuklandı






İstanbul'u bombalamaya hazırlanan PKK'lılar tutuklandı


Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye çıkartılan 11 şüpheliden 9'u tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 11 şüpheliden 2'si serbest bırakılırken, 9'u ise tutuklanarak cezavine gönderildi.

TERÖRİST KIZ, HALASINI DA KULLANMIŞ

Adana'da bir otomobilde ele geçirilen 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 2'si kadın 11 PKK terör örgütü mensubu adliyeye sevk edildi. PKK terör örgütüne ait olduğu belirlenen ve İstanbul'da sansasyonel eylemde kullanılacağı ortaya çıkan mühimmatlarla ilgili soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Sarıçam İlçesi'nden geçen İncirlik Park Alanı'nda uygulama yapan ekipler, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 3 roketatar, 29 çift başlıklı roketatar mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatı ele geçirildi. Uzaktan kumanda ile ateşleme özelliği taşıyan Rus yapımı roketatar ve başlıklar Bomba İmha Uzmanı polislerce etkisiz hale getirildi. Silahların ele geçirildiği otomobilde bulunan Abdullah A., Dilara O. ile halası Fatma O. gözaltına alındı.

HALA KENDİNİ SAVUNDU : İLGİM YOK

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Fatma O., silahlarla ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, "Yeğenim Dilara Abdullah A. ile birlikte İstanbul'a gideceğini söyledi. Otomobilde yer olunca ben de gitmek istedim. Araçta silah ve malzeme olduğunu bilmiyordum" diye ifade verdi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin ifadeleri ve otomobilin kayıtlarını inceleyen polis, soruşturmayı genişletti. Adana'nın yanı sıra Mersin, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda Musa K., Hasan A., Peşmerge A., Ali A., Fehmi D., Şeyh Demir K., Abdullah G. ve Hasan S. gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. TEM Şubesi'nde sorgulanan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Son Güncelleme: 08.03.2016 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Antepli 2016-03-15 09:24:17

Yeter ağam yeter cezaevine değil mezara gitmeli teröre karışmış her kim varsa yakaladığı yerde bombalarla imha edilmeli