İtfaiye personeline olay yeri inceleme teknikleri eğitimi verildi

05 Kasım 2012 Pazartesi 13:47
İtfaiye personeline olay yeri inceleme teknikleri eğitimi verildi






MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Tarsus Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline 'Olay yeri inceleme teknikleri eğitimi' verildi. 3 -4 Kasım tarihlerinde Belediye Tesisleri Yeşil Salon'da yapılan eğitime itfaiye çalışanlarının tamamı katıldı.

Akademi Network tarafından verilen eğitimde İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, İÜ Adli Bilimler Uzmanı Yangın ve Patlayıcı Maddeler Uzmanı Şahin İplikçi ve İstanbul Adli Bilirkişi Yangın Güvenlik Uzmanı Yunus Kızmaz konularıyla ilgili detaylı bilgi sundular.

Toplam 16 saat süren eğitimde Prof. Dr. Nevzat Alkan, 'Kriminal teknikler, delil toplama, laboratuvarda inceleme esasları ile yangın ve patlayıcı analizleri', Yunus Kızmaz 'Endüstriyel yangın safhalarındaki, yangında yüksek ısı tehlikesi, yangında kimyasal patlama tehlikesi, yangında elektrik tehlikesi, yangında çökme tehlikesi, zehirlenme tehlikesi ve statik elektrik tehlikesi', Şahin İplikçi ise 'Yangında patlayıcı madde kavramı, yangın ve patlama çeşitleri, gaz patlamaları, kimyasal yangınlar, yangın teorisi, yangın yerlerindeki tehlikeler, yangın güvenlik önlemleri, yangın söndürme sistemleri, yangın çıkış sebepleri, yangın yönetmeliği ve yangın raporlarının hazırlanması, yangının hukuksal boyutu, ülkemizde ve dünyada meydana gelen yangın ve patlama olayları' hakkında bilgiler aktardılar.
İki gün süren eğitim sonunda itfaiye personeline sertifika verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.