İzinsiz eyleme katılan öğrenciler, yüzlerini kapatmak için yoğun çaba harcadı

29 Kasım 2012 Perşembe 17:33
İzinsiz eyleme katılan öğrenciler, yüzlerini kapatmak için yoğun çaba harcadı






ANKARA (CİHAN)- Başkent'te kendilerine Liseli Genç Umut adını veren bir grup, okullarda serbest kıyafet uygulamasını Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yürüyerek protesto etti. Protesto sırasında ailelerinden izinsiz eyleme katıldığı öğrenilen bazı göstericilerin yüzlerini taşıdıkları dövizlerle kapamaya çalışması dikkat çekti.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan grup üyeleri, 'Baş örtülecek, etek ölçülecek AKP gericiliğine isyan et' pankartı açtı. Liseli öğrenciler daha sonra buradan Bakanlığa yürüdü. Eylem nedeniyle öğrencilerin yürüyüş güzergahında ve bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Grup adına yapılan açıklamada bakanlığın yayınladığı yönetmelik eleştirildi. Yürüyüş ve açıklama sırasında eyleme katılan bazı öğrenicilerin yüzlerini taşıdıkları dövizlerle kapatması dikkat çekti. Öğrencilerin, ailelerinin kendilerini okul veya dershanede olduğunu bildiği için yüzlerini kapattığı öğrenildi.

Açıklamanın ardından bir grup üyesi, 'Okullarda bu kıyafeti giymek istemiyoruz' diyerek, yanında getirdiği siyah örtüyü bakanlığın bahçesine attı. Grup üyeleri daha sonra bakanlıktan olaysız bir şekilde dağıldı.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.