'İzmir'deki OSB'lerde boş alanlar doluncaya kadar teşvik yapılsın'

13 Kasım 2012 Salı 11:30
'İzmir'deki OSB'lerde boş alanlar doluncaya kadar teşvik yapılsın'






İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehirdeki organize sanayi bölgelerinin başkanlarıyla biraraya geldi. Toplantının öncelikli maddesi, teşvik uygulaması oldu. Kocaoğlu, En azından İzmir'in OSB'lerindeki boş alanlar doluncaya kadar, bizi etkileyen il ya da illerle teşviğimizin eşitlenmesini talep ediyoruz. Ondan sonra ayrı bir politika izlenebilir ama liman burada, kalifiye eleman burada. Üstelik insanların yaşamak istediği yer burası. dedi.

Büyükşehir Belediyesi Şato Konukevi'ndeki toplantıda sanayiciler, istek ve sıkıntılarını Başkan Kocaoğlu'na anlatarak çözüm konusunda yardım istedi. Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine görev düşen konularda sanayicilere her zaman destek olacaklarını söyleyen Kocaoğlu, Yapabileceğimizi yaparız, özellikle altyapı ihtiyaçlarında. Notlarımızı aldık. Dersimizi çalışıp sonra bir daha görüşelim isteriz. Sadece ekonomi ve teşvik konuları, merkezî hükümetin politikasıdır. Onun için de siyasiler gerekli mücadeleyi verecektir. şeklinde konuştu. Makro rakamlara göre İzmir'in büyüdüğünü belirten Kocaoğlu, bunun hem siyaseten hem de ekonomik olarak şehri güçlendireceğini ifade etti.

Toplantıya Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şafak Baran, Menemen Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Kınık Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Olgunsoy, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Talay, Buca Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Timur Yaykıran, Bağyurdu Organize Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ve İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İleten katıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.