Japon polisinden 'tünel' baskını

04 Aralık 2012 Salı 10:27
Japon polisinden 'tünel' baskını






TOKYO (CİHAN)- Japonya'da 9 kişinin öldüğü tünel faciasının ardından polis ekipleri otoyoldan sorumlu Nexco şirketine baskın yaptı.

Başkent Tokyo'nun 80 kilometre batısında yer alan Sasago Tüneli'nin bir kısmının tavanı çökmüş ve 9 kişi hayatını kaybetmişti. Tavanın çökme nedeni olarak panelleri tutan metal parçaların yıllar içinde yıpranması gösteriliyordu. Nexco, her 5 yılda bir kontrol yapıldığını ancak metal parçaları akustik testten geçirmediğini itiraf etmişti.

Polis, bu sabah saatlerinde şirketin Nagoya'daki merkezine baskın düzenleyerek güvenlik ve bakım kayıtlarına el koydu. Ayrıca çalışanların da soruşturma çerçevesinde sorgulanması bekleniyor. Polis, henüz kimseyi gözaltına almadı. Şirketin sözcüsü, yaptığı açıklamada, Nexco'nun Tokyo ve Yamanaşi eyaletlerindeki merkezlerine de baskın yapıldığını belirterek, Yetkililerle tam bir işbirliği halindeyiz. diye konuştu.

Bu arada, kazayla ilgili açılan soruşturma çerçevesinde müfettişler, çöken tünelde incelemelere başladı. Ayrıca hükümetin başlattığı soruşturma çerçevesinde de yetkililerin, bugün olay yerine gitmeleri bekleniyor. Bununla birlikte hükümet, Sasago Tüneli'ne benzer bir şekilde yapılan bütün tünellerde inceleme başlattı. 4.7 kilometre uzunluğundaki tünel, 1977 yılında inşa edilmişti. Tünelin üst kısmında yer alan beton panellerin ağırlığı ise 1.2 ton. Önemli bir karayolu üzerinde bulunan tünelin ulaşıma hala açılamamış olması da sürücüleri mağdur ediyor. Karayolunu günde 47 bin araç kullanıyordu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.