KASİF'ten Kırımlı işadamlarına Samsun daveti

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:55
KASİF'ten Kırımlı işadamlarına Samsun daveti






SAMSUN (CİHAN)- Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) koordinasyonunda Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Kırım'da bulunan Uluslararası Yatırım ve Ticaret Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 'Türkiye-Ukrayna İş Forumu Kırım İşbirliği Platformu' için Kırım'da bulunan KASİF heyeti Kırım Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Sohbet ortamında geçen ziyaret sonrasında KASİF Başkanı Osman Reis, Kırımlı işadamlarını Samsun'a davet etti.


Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda Kırım Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Neonila Graçova, Biz gönüllü kuruluşuz, 270'in üzerinde üyemiz var diyerek, örgüt yapılarını, özel ihtisas birimlerini, resmi makamlarla olan ilişkilerinin, oluşturdukları projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Graçova, Ülkemizde tarım başta olmak üzere turizm ve sanayi alanında önemli potansiyellerin olduğuna inanıyoruz. Türk ve Kırım iş insanları bu ilk buluşmadan belli projelere ulaşabilirlerse, hep birlikte işlerin çabuklaşması, ilişkilerin güvene dayalı uzun soluklu olabilmesinin şartlarını sağlayabiliriz. Bizim kendi içimizde tarım, turizm ve sanayi alanında çalışan ihtisas birimlerimiz var. Birimlerimizin ellerindeki bilgileri paylaşabilir; iş adamlarının buluşmalarını ve ortak proje yapmalarını sağlayabiliriz. Daha ileri işbirliklerine giderek ülkelerimizin ve iş insanlarımızın ortak yararını artırabiliriz. dedi.

TUSKON Başkan Yardımcısı ve KASİF Başkanı Osman Reis de 2 gün boyunca değişik görüşmeler yaptıklarını, Kırım'ın potansiyelleri hakkında bilgi derlediklerini, bilgi ve fikirlerinin zenginleştiğini belirterek ,Türkiyeli ve Kırımlı iş adamlarının birlikte iş yapabilmeleri için potansiyele sahip olduklarını gözlemledik. Başkanın da işaret ettiği gibi, bu aşamadan sonra daha ayrıntılı proje aşamasına geçmeliyiz. Biz, bu buluşmayı bir ilkadım olarak algılıyoruz. Sağlıklı iş yapabilmek için adımlarımızı sürekli atmak ve sıklaştırmak durumundayız. Burada bulunan Kırımlı iş insanlarını dinleyip, onlarla kontak kurma imkânları yaratınca ilişkilerin gelişeceğini, somut yarar üretecek hale geleceğini biliyorum. Biz de, iş insanlarımızın ortak yarar üretmeleri için bütün imkânlarımızı kullanacağız. TUSKON ve KASİF olarak, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için her türlü katkıya hazırız. Ülkemizdeki tüm ofislerimiz, Türkiye ile iş yapmak isteyen Ukraynalı ve Kırımlı işadamlarının emrinde ve hizmetinde olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. şeklinde konuştu. Reis, Kırımlı işadamlarını Samsun'a davet ederek sözlerine son verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.