Kemal Çapraz, mezarı başında dualarla anıldı

16 Eylül 2012 Pazar 16:11
Kemal Çapraz, mezarı başında dualarla anıldı







 

Kartal'da geçirdiği trafik kazası sonucu genç yaşta vefat eden Türkiye gazetesi muhabirlerinden Kemal Çapraz, ölümünün dördüncü yıldönümünde Tuzla'daki kabrinin başında dualarla anıldı, okunan Kur'an-ı Kerim dinlendi.

Aydil Erol, Mustafa Can, İsrafil Kumbasar, Avukat Şahin Zenginal, Av.Uğur Tarhan,  babası Cemal Çapraz,  Dr.Yusuf Gedikli,  MHP MYK Üyesi Hayrettin Nuhoğlu, Tuzla İlçe Başkanı Hamit Şahinoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık yüz kişi katıldı. Cemal Çapraz, oğlunun kabri başında yaptığı konuşmada, "Oğlum, gözün arkada kalmasın, arkadaşların ülkeye ve Türk milletine hizmet davasına devam ediyor. Sen yaptığın hizmetle asla unutulmayacaksın. Kastamonu'da belediye bünyesinde Çapraz Kütüphanesi kuruldu, Araç'ta bir caddeye adın verildi" dedi.   

BURHAN FELEK'TE ÇAPRAZ'I ANMA TOPLANTISI

Trafik kazasında hayatını kaybeden Türkiye Gazetesi yazarı Kemal Çapraz, ölümünün dördüncü yıldönümünde düzenlenen panelde anıldı.  

2023 Lider Ülke Türkiye Platformu tarafından düzenlenen "Kemal Çaprazı Anma Paneli" Burhan Felek Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Panele MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP eski milletvekili Ahmet Çakar, Gazeteci Selcan Taşçı, Kamu-Sen İstanbul İl Bakanı Hanefi Bostan, Kırım Türkleri Derneği Başkanı Celal İçten ile davetliler katıldı.

Çapraz'ın hayatının anlatıldığı panelde bir konuşma yapan MHP'li eski milletvekili Meral Akşener, "Bu tür anma programlarının büyük bir vefa olduğunu biliyoruz. Ben 56 yaşındayım. İstanbul'da gördüğüm bir şey var. İnsanımız büyük şehirlerde çok yalnız, onun için iki şeye kişisel olarak çok dikkat ediyorum. Gençler için söylüyorum bunu, Allah rızası için sizde dikkat edin. Ben cenazelerde mutlak yakınlarımı toplayıp öyle gitmeye çalışırım. Cenazelerde yalnız sevinçlerde daha farklı oluyor ve bu tür toplantılar çok önemli bizim için. Özellikle Türkiye için Türk gençliği ve siz gençler için önemli fikir adamlarımızın, önemli insanlarımızın bu tür anma programlarıyla hem fikirleri yaşıyor hem kendileri yaşıyor" dedi.

Paneli düzenleyenlere teşekkür eden Akşener, "Unutulmak kadar korkunç ve üzücü bir şey olamaz. Dolayısı ile bugün burayı şereflendiren her biriniz ve rahmetli Kemal Çapraz'ı fikirleriyle anmak için bu programı ve toplantıyı düzenleyen 2023'lüler Türkiye Platformu'na kalpten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kemal Çapraz'ların kola kolay yetişmediğine dikkat çeken Akşener, "Ben rahmetliyi hiç tanımadım ama onu bilirdim. Biz birbirimizi biliriz bilmeye devam etmemiz diyorum. Gerçekten teşekkür ediyorum. İlk defa samimiyetle çok heyecanlandığımı ifade etmek isterim; Kemal Çaprazlar kolay yetişmiyor, çok çabuk kaybediliyor" dedi.

Panel, diğer katılımcıların, Çapraz'ın mesleki ve özel hayatına ilişkin anılarının paylaşımıyla sürdü.

KEMAL ÇAPRAZ KİMDİR ?
Kemal Çapraz, 1964 yılında Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğdu. Annesinin adı Meliha, babasının adı Cemal'dir. İlk ve orta tahsilini İstanbul'da yaptı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin, Gazetecilik ve Halkla ilişkiler Kürsüsünde "Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı" üzerine yaptı.
Özellikle Kırım başta olmak üzere, Türk Dünyasını oluşturan Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı sürekli çalışmalarıyla tanındı. Türkiye, Orta Doğu, Kurultay, Türk Diplomatik gazeteleri yanında, Orkun, Tarih, Kardaşlık, Kırım dergilerinde araştırma ve makaleleri yayınlandı. Kırım hakkında eseri vardır.

Evli olduğu Zühal Hanım'dan iki çocuğu vardır. Basın Yayın Birliği Derneği Başkanı ve Ufuk Ötesi gazetesi sahibiydi. MHP İstanbul milletvekili adayı ve sürekli sarı basın kartı sahibiydi. 16 Eylül 2008 tarihinde İstanbul Kartal'da geçirdiği trafik kazasında vefat etti. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.