Kobani eylemcisi 348 kişi sorgulanıyor

Emniyet müdürlüğü yetkilileri örgüt militanlarının saldırıları sırasında silah kullanan, kullandığı silahlardan atılan mermilerin kapsüllerini bile toplayan tecrübeli militanların kimliğini belirledi.

15 Ekim 2014 Çarşamba 07:48
Kobani eylemcisi 348 kişi sorgulanıyor






Kobani eylemcisi 348 kişi sorgulanıyor

Kobani bahanesiyle İstanbul'u savaş alanına cçeviren PKK ve diğer örgüt yandaşı 358 kişinin sorgusu sürüyor. Emniyet müdürlüğü yetkilileri örgüt militanlarının saldırıları sırasında silah kullanan, kullandığı silahlardan atılan mermilerin kapsüllerini bile toplayan tecrübeli militanların kimliğini belirledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yakalananların 102'sinin ise yaşlarının küçük olduğu kaydedildi. Okmeydanı'nda yüzleri maskeli 2 DHKP-C üyesinin polise ateş açarken görüntüleri de ortaya çıktı. Ellerinde tabanca ve pompalı tüfek tutan kişilerin yüzlerinde ise kar ve gaz maskesi bulunuyor. Etrafı süzen 2 kişinin bir süre bekledikleri sokakta, gördükleri bir hedefe sırayla ateş açtıkları görülüyor. Olayların sürdüğü günlerde İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 6 kişinin Sultanbeyli Ülkü Ocakları'na silahlı ve patlayıcı maddeyle saldırı düzenleneceği istihbaratı sonrası şüpheliler yakalandı.
Son Güncelleme: 15.10.2014 07:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.