Kürt Yönetimi Sanayi Bakanı Çelebi: Türkiye, dünyaya açılan kapımızdır

12 Aralık 2012 Çarşamba 13:50
Kürt Yönetimi Sanayi Bakanı Çelebi: Türkiye, dünyaya açılan kapımızdır






ERBİL (CİHAN)- Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Türkiye´nin kendileri için dünyaya açılan bir kapı olduğunu söyledi. Bölgenin Türkiye ile gelişen ekonomik ve siyasi ilişkilerine değinen Türkmen asıllı Bakan Çelebi, memnuniyet verici bir ilerleme kayd ettiklerinin altını çizdi.
Erbil´de, Bursa Sağlık ve Turizm Derneği heyeti ile bir araya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Çelebi, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sağlam adımlarla ileriye doğru gittiğini ifade etti. Çelebi, Türkiye bizim için dünyaya açılan kapıdır. Türkiye ile sıfır sorun çerçevesinde daha ileriye doğru her alanda ilişkilerin gelişmesi için çalışıyoruz ifadesini kullandı.
Türkiye ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki ilişkilerin sadece ekonomi alandaki gelişmesiyle yetinmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Çelebi, diğer alanlarda da ilişkilerin ilerletilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Türkiye´den gelen iş adamı heyetlerinin kendilerini memnun ettiğini belirten Çelebi, sağlık ve turizm konusunda da ilişkilerin daha geliştirerek ilerletilmesi gerektiğini söyledi.
Bursa'nın tarihi ve turizm deki önemine dikkat çeken Bakan Çelebi, Tarih mi istiyorsunuz, yeşillik mi istiyorsunuz, kültür mü istiyorsunuz, büyüklerimizin mezarlarını mı ziyaret etmek istiyorsunuz, sağlık mı istiyorsunuz, Bursa'ya gitmeniz lazım. Ayrıca Türkiye sadece Ankara değil İstanbul değil Bursa gibi önemli şehirlerin de bölgemize tanıtılması lazım.
Bursa Sağlık Turizm Derneği Başkanı Mustafa Esgin ise gelişen ilişkilere katkı sağlamak için Erbil´de olduklarını söyledi.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.