Manisaspor, Bursaspor maçını dönüm noktası olarak görüyor

09 Şubat 2012 Perşembe 16:52
Manisaspor, Bursaspor maçını dönüm noktası olarak görüyor






MANİSA (CİHAN)- Süper Toto Süper Lig'de 12 haftalık 3 puan hasretine Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 yenerek son veren Manisaspor, pazar günü sahasında Bursaspor ile yapacağı maçı dönüm noktası olarak görüyor. Teknik Direktör Ümit Özat, Ankaragücü galibiyetinin öneminin artması için Bursaspor maçından iyi bir sonuç almaları gerektiğini söyledi.
Özat, Tarık Almış Tesisleri'nde takımın kaptanı İlker Avcıbay ve Murat Erdoğan'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Teknik Direktör Özat, Ankaragücü maçının kendileri için hiçbir zaman ölçü olmadığını, bu maçtaki 3 puanın öneminin sadece matematiksel olarak 12 maç sonra alınan bir 3 puan olduğunu kaydetti. Bursaspor maçının zor olacağını dile getirerek, Burada göreve başladığımdan beri gördüğümüz rakipler arasında en iyisiyle oynayacağız. Bursaspor, şu anda bulunduğu yerle alâkalı olmayan bir takım. Kaliteli bir kadroları var. Onlar da bizim gibi zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçiyor. Bu sene tam istediklerini yakalayamadılar ama futbol bu. İçeride Orduspor ile berabere kalan takım, iki hafta önce aynı sahada Galatasaray'ı da yenebiliyor. Ümit ediyorum ki güzel bir maç olur. dedi.
Manisaspor'un üç maçta 20'ye yakın gol pozisyonuna girdiğini vurgulayan Ümit Özat, Bunları herkese tek tek gösterebiliriz ama üç maçtır rakibimize bizim girdiğimiz kadar net gol pozisyonu vermeden alamadığımız puanlar da var. Artık bu şansızlık mıdır, beceriksizlik midir, bireysel hata mıdır bilmiyorum. Biz 10-12 günlük zaman diliminde futbolcularımızla beraber yaşamaya, en doğruyu bulmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu hafta da Ankaragücü maçı galibiyetinin öneminin artması için Bursaspor maçından iyi bir sonuç almamız gerekiyor. diye konuştu.
Hedefinin 30. haftadaki Beşiktaş maçına kadar 36 puan toplamak olduğunu belirten Özat, ondan sonra her türlü yapılanmanın olabileceğini düşündüğünü söyledi. Bursaspor maçının kendileri için bir dönüm noktası olacağını ifade ederek, Yukarıya mı oynayacağız, yoksa aşağıda cebelleşecek miyiz, onun bir göstergesi olacak. Manisaspor'un asla düşme, kalkma, çıkmayla ilgili hiçbir sıkıntısı olmayacaktır ama yakalayabilirsek de yukarıyı yakalamak en büyük hedefimiz; bir an önce de matematiksel olarak alt taraftan kurtulmayı garantilemek. Bu kadar kısa sürede başarabilirsek, yani 24 haftada 26 puan almış bir takımı lig sonunda 40 puana yanaştırırsak ve ligi orada bitirebilirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum. dedi.
Kaptan Avcıbay da sahalarında Galatasaray maçını çıkardıktan sonra dört zor maç yapacaklarını, bunlardan ilkinin de Bursaspor olduğunu söyledi. Hepsini de final maçı şeklinde gördüklerini dile getiren İlker Avcıbay, Çünkü Manisaspor'un geleceğini etkileyecek maçlar. Başlangıcı Bursa ile yapacağız. Bizim açımızdan zor geçecek, çünkü güçlü bir takımla oynayacağız fakat biz de bu haftayı kazanarak geçirdik ve moral bulduk. diye konuştu.
Erdoğan da Bursa maçından galibiyetle ayrılacaklarına inandığını söyledi. Zor bir maç olacağını belirterek, Bursaspor da farklı hedeflerle sezona girip şimdi farklı bir mücadele içinde buldu kendini. Bize çok yakın puan olarak. Onlar da kazanmanın hesaplarını yapıyordur mutlaka fakat bizim durumumuz biraz daha kritik. Kendi sahamızda olması ve 12 haftadır kötü gidişimiz sebebiyle bizim için daha önemli bir maç. Bundan dolayı birlik ve güzel bir şekilde mücadele ettiğimiz sürece 3 puan alabileceğimiz bir maç olacak. Bütün arkadaşlar, psikolojik ve fizik olarak kendini hazırlıyor. Umarım bu maçta herkes performansını en üst seviyesine taşır ve rahat bir galibiyet alırız, çünkü gerçekten çok ihtiyacımız var. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.