Midyat Tapu Müdürü Hazar bir yıllık çalışmaları anlattı

05 Ocak 2012 Perşembe 15:33
Midyat Tapu Müdürü Hazar bir yıllık çalışmaları anlattı






Mardin Midyat İlçe Tapu Müdürü Yahya Hazar, tapu ve kadastro tekniği ile ilgili işlemlerin standart hale getirilmesine yönelik TAKBİS programına geçiş için altyapı hazırlıklarının son açamaya geldiğini belirtti.
Midyat İlçe Tapu Müdürü Yahya Hazar, 2011 yılı icraatını ve 2012 hedefleri hakkında basın mensuplarına bir yıllık değerlendirmede bulundu. 2011 yılı içerisinde, 2 bin 497 giden evrak sayısına karşılık, 2 bin 78 gelen evrak ile 2 bin 164 zimmetli evrak alındığını, 5 bin 360 akitli ve akitsiz toplam 12 bin 94 işlem yapıldığını belirten Hazar, Bu işlemlere karşılık 179.626.60 TL döner sermayesi olan 1.646.808.12 TL harç tahsil edildi. dedi.
Yıl içerisinde, arşiv odası ve tapu kalemi tadilat ve bakımı yapıldığını ve akit odasının yapıldığını vurgulayan Hazar, 2011 yılı içerisinde bir müdür yardımcısı, üç bilgisayar işletmeni göreve başladı. Türk-Sat firmasına ait, beş eleman ilçe merkezi ile bütün belde ve köylerin veri girişleri tamamlanarak bitme aşamasına gelindi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, tapu ve kadastro tekniği ile ilgili işlemlerin stantlaştırma TAKBİS programına geçiş için bütün altyapı hazırlıkları son açamaya geldi. diye ifade etti.
Hazar, Midyat Tapu Müdürlüğü'ne bağlı merkez, belde ve köylerin mevcut bilgi verilerinin bilgisayar ortamına eksiksiz olarak aktarılacağına işaret etti. Hazar, Midyat Tapu Müdürlüğü'nün, her konuda örnek müdürlük ve örnek personel ile standartları taşımak için çalışmaların süreceğini ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.