Müftü Dobur: Kim zengin ve mutlu olmak istiyorsa Kur'ân okusun

18 Ekim 2012 Perşembe 11:59
Müftü Dobur: Kim zengin ve mutlu olmak istiyorsa Kur'ân okusun






İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Bayraklı İlçe Müftülüğü, 2012-2013 Kur'ân kursları eğitim öğretim dönemini törenle açtı. Aydemir Plaza'daki törende konuşan Bayraklı Müftüsü Adem Dobur, ilçede bin 200 civarında hanımın Kur'ân öğrenmek için başvurduğunu, bunlar için 40'tan fazla sınıf açtıklarını söyledi. Tek tek yerine toplu açılış yaptıklarının altını çizen Dobur, Kur'ân âşıkları, sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldurdu. Benim insanlığa tavsiyem, kim zengin, mutlu ve huzurlu olmak istiyorsa Kur'ân okumayı öğrensin. İnanın hayatında birçok şey değişecek, sıkıntılar yerini huzur, mutluluk ve dünyevi refaha bırakacaktır. dedi.

Kur'ân öğreticilerine ve kursiyerlere seslenen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık ise şunları kaydetti: Cebrail, bir gün Hz. Peygamber'e geldi. Hz. Peygamber, ona sordu: 'Eğer insan olsaydın ne iş yapardın?' O da dedi ki, 'Kur'ân muallimi olurdum.' Ben uzun yıllar fahri imamlık, üç sene vaizlik yaptım. Üniversitede halen hocalık yapıyorum ama Kur'ân öğreticiliği yapmadım. Allah nasip ederse bir gün emekli olursam, çevremdeki insanlara Kur'ân öğreteceğim. Sevgili hoca hanımları tebrik ediyorum, çok güzel ve önemli bir yola girmişsiniz. Peygamber Efendimiz, 'Kim Kur'ân öğrenmek ve okumak için bir yola girerse Allah, cennete giden yolu o kişi için kolaylaştırır. İkincisi ise bütün melekler kanatlarını onların üzerlerine gerer, yuvadaki karıncadan denizdeki balığa varıncaya kadar onlar Kur'ân okuduğu sürece, günahları için istiğfar ve dua ederler.' buyuruyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.