Münbiç'te PKK konvoyu vuruldu: Afrin'e gidiyorlardı

Türk Ordusu'nun Afrin'de yürüttüğü harekatta bozguna uğrayan PKK'lı teröristlere, destek vermek için Münbiç'ten yola çıkan kalabalık bir grubun vurulduğu iddia edildi. İddia Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile Gazeteci Çetiner Çetin tarafından dillendirildi.

24 Ocak 2018 Çarşamba 23:57
Münbiç'te PKK konvoyu vuruldu: Afrin'e gidiyorlardı






Münbiç'te PKK konvoyu vuruldu: Afrin'e gidiyorlardı

Terör örgütü PKK üyesi kalabalık bir grubun, Münbiç'ten Afrin'e doğru hareket ettiği yolundaki bilginin ardından vurulduğu iddia edildi.


HaberTürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında konuşan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile Gazeteci Çetiner Çetin söz konusu iddianın teyid edilmemekle birlikte kalabalık bir grup PKK'lının Münbiç yakınlarında vurulduğunu söyledi.

DOĞU PERİNÇEK; SURİYE'YE TESLİM OLMAK İSTEDİLER

Bu arada aynı programa katılan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Afrin'de bozuguna uğrayan teröristlerin silahlarını bırakarak Suriye yönetimine teslim olmak istediğini söyledi. Perinçek, canlı yayın sırasında kendisine bölgeden gelen bilgileri aktardı. Perinçek şu bilgileri verdi: "Bana gelen bilgilere göre, Afrin'deki terör örgütü yöneticileri, Suriye hükümeti yetkililerine silahlarını bırakarak teslim olmak istiyor. Bu bilgiler bizim oradaki Vatan Partisi kaynaklarına, yönetim kaynaklarından ulaştı. PKK Afrin'de dağıldı, teslim olmaktan başka şansları yok"

ÇAVUŞOĞLU UYARMIŞTI: MÜNBİÇ'E OPERASYON BAŞLATABİLİRİZ

Münbiç'te bir grup PKK'lı grubun vurulduğu yolundaki haberler geceye damgasını vururken, bu tartışmadan saatler önce Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, France 24'e "Şu anda Afrin (terör örgütleri) hedefte ama gelecekte Münbiç'te ve Fırat'ın doğusunda operasyonlar başlatabiliriz" uyarısında bulunmuştu. Afrin operasyonunun bölgede bulunan terör örgütlerini temizlemeyi amaçladığının altını çizen Çavuşoğlu, tehdidin aynı zamanda Münbiç'ten geldiğini ve orada Türk askerlerinin olduğunu hatırlattı.

Çavuşoğlu, "Tehditler nereden gelirse gelsin Türkiye'nin bütün tehditleri temizlemesi gerekiyor. Şu anda Afrin (terör örgütleri) hedefte ama gelecekte Münbiç'te ve Fırat'ın doğusunda operasyonlar başlatabiliriz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.