Müslüman İran'dan sınırda Gavur zulmü

İran sınırında günlerdir bekleyen TIR sürücüleri isyanın eşiğine geldi. Müslüman bir ülkenin kendilerine uyguladığı bezdirme politikasında tepkilerin hedefinde İranlı yöneticiler var..

09 Aralık 2014 Salı 03:18
Müslüman İran'dan sınırda Gavur zulmü






Müslüman İran'dan sınırda Gavur zulmü

Tam 10 gündür TIR'ların içinde bekleyenler var, kiminin yakıtı bitmiş. Çünkü TIR'lar derin donduruculu gıda maddesi taşıyor. Binlerce TIR sürekli çalışır halde tutuluyor, çünkü gıda maddesi taşıyor hepsi. Türkiye'den ithalat yapan İran şirketleri de zor günler yaşışor. Müslüman bir ülkeden yıllardır yaş sebze ve meyve satın alan müslüman İranlı işadamları da ülkelerinin uyguladığı iki yüzlü politikaya isyan ediyor, parasını verdikleri ürünler daha kendilerine ulaşmadan bozulmak üzere. Binlerce şoförün kulağı ise Ankara'da. Tahranlı politikacıların Ankara'ya olan 'Gıcıklığı' yeni değil. Her fırsatta küçük bir çıkarları uğruna milyonlarca insanı mağdur etme yeteneğine sahip bir diplomasi yöntemleri var. Üstelik kimi diplomatlara göre yöntemleri 'Ahlaksızca.'

20 KM TIR KUYRUĞU VAR

İran tarafında başlatılan uygulama nedeniyle 8 gündür Gürbulak Sınır Kapısı'nda bekleyen tır şoförleri, yetkililerden yardım istedi.

İran'ın 1 Aralık'tan itibaren Türk tırlarına motorin satmaması ve araçların yakıt depolarını geçişlerde mühürlemesi nedeniyle 20 kilometrelik tır kuyruğu oluşan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda, şoförlerin bekleyişi devam ediyor.

Yaklaşık 20 kilometrelik tır kuyruğunun oluştuğu sınır kapısında bekleyen sürücüler, özellikle araçlarındaki yaş meyve ve sebzelerin çürümesinden endişe duyuyor.

Şoförlerden Turgut Kaygısız, günler süren bekleyişleri nedeniyle aracının yakıtının bittiğini belirterek, bağlı bulunduğu firmanın gönderdiği yakıtı da ısınma amaçlı kullandığını söyledi.  Kaygısız, kapıdaki esnafın da sattıkları ürünlerin ücretini 2 katına çıkardığını ileri sürerek, İran tarafının başlattığı uygulamanın son bulması için yetkililerden yardım istedi.

Şoförlerden Şaban Özdemir ise 8 günden bu yana devam eden bekleyişlerinin bitmesini isteyerek, "Şoförler çok sıkıntılı, kapı kapanacaksa kapansın, açılacaksa da açılsın" dedi.

Aracında yüklü gıda maddelerinin çürümesinden endişe duyan şoförlerden Özgür Çulha da kapıda herhangi bir restoran ya da lokantanın bulunmadığını, bu nedenle de zor günler geçirdiklerini dile getirdi.
Tır şoförü Yalçın Acar da aracında yaş sebze ve meyve yüklü olduğuna dikkati çekerek, "Meyvelerin 11-12 günlük ömrü olduğu için bir iki güne kadar bozulma tehlikesiyle karşı karşıyayız. İran'ın keyfi muamelesi yüzünden şu anda bütün sebze meyve taşıyan arkadaşlar risk altında. Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.






Son Güncelleme: 09.12.2014 03:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.