PKK'lı katiller, Türkiye'de Vandal, Avrupa'da medeni

İstanbul, Ankara, Ağrı, Van, Tunceli, Iğdır, Hakkari, Şırnak gibi illerde en barbar gösteri biçimleriyle Kobani'deki IŞİD vahşetini protesto eden PKK'lı vandallar, İngiltere'de slogan atarken seslerini bile ayarlamak zorunda kaldı.

07 Ekim 2014 Salı 19:36
PKK'lı katiller, Türkiye'de Vandal, Avrupa'da medeni






PKK'lı katiller, Türkiye'de Vandal, Avrupa'da medeni


ESZENYURT'TA GERGİNLİK
Terör örgütü yandaşları Türkiye'de kamuya ait araçları yakıp yıkarken, AB ülkelerinde yaptıkları gösterilerde değil kırıp dökme, girdikleri AB parlamentosunun masalarına bile dokunamadı.
İstanbul, Ankara, Ağrı, Van, Tunceli, Iğdır, Hakkari, Şırnak gibi illerde en barbar gösteri biçimleriyle Kobani'deki IŞİD vahşetini protesto eden PKK'lı vandallar, İngiltere'de slogan atarken seslerini bile ayarlamak zorunda kaldı. Esenyurt'ta akşam saatlerinde başlayan gerginlik yüzünden vatandaşlar bayramın son günü evlerine çekildi. Esenyurt Meydanı'nda Atatürk büstüne molotflar atıldı.



Esenyurt Atatürk Anıtı'na molotoflu saldırı

İKİ YÜZLÜ KATİLLER

Terör örgütü yandaşlarına bu kez CHP Gençlik Kolları da destek verdi. İstanbul'da çok sayıda otobüs yakıldı, camları kırıldı. Solcu aydınlar otobüs yakma eylemini 'Kobani'de ölen canlardan kıymetli mi' sözleriyle destekledi.
Kendi ülkesine ait kamu araçlarını vandallara hedef gösterenleri  Enver Aysever ve İhsan Eliaçık,  takipçileriyle paylaşmaktan çekinmedi.



YUH OLSUN SİZE

Gerginliği tırmandıran sosyal medya üzerindeki mesajlar gün boyu devam etti. Silahlı saldırganların fotoğrafları, Türk bayrağını ateşe veren PKK'lı katillere özenen üç beş çapulcu görüntüleri İzmir, Antalya ve Adana'da duyarlı vatandaşları sokaklara döktü.

İŞTE ESERİNİZ, GURUR DUYUN: İZMİR'DE SİLAHLI PROVAKASYON


İZMİR'de, IŞİD saldırılarını protesto etmek için bir araya gelen gruptakilerden bazıları ile polis arasında, dağılma sırasında gerginlik çıktı. Eylemcilerden biri gözaltına alınmamak için ensesine bıçak dayadı, bu kişiyi etkisiz hale getirmek isteyen polislerden birinin tabancasını ise bir başkası alıp kaçtı. Kovalamaca sonucu etkisiz hale getirilen bu kişinin de aralarında bulunduğu bir grup gözaltına alındı.
Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'nin Kobani kentindeki saldırılarını protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik grup, bugün saat 17.00 sıralarında Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank binası önünde toplandı. Kobani'deki saldırıların durdurulmasını ve burada IŞİD'e karşı mücadele eden gruplara silah yardımı yapılabilmesi için izin verilmesini isteyen grup sık sık 'Diren Kobani İzmir seninle' diye slogan attı. Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın posterini açtı. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan gruptakiler, oturma eylemi yaptı.
Ardından dağılmaya başlayan topluluktan bazıları Valilik hizmet binası yakınlarında slogan atmaya başladı. Bu sırada polisle göstericiler arasında gerginlik çıktı. Gözaltına alınmak istenen bir kişi koşarak kaçmaya başlayınca, kovalamaca yaşandı. Konak Vapur İskelesi yakınlarında cebinden çıkarttığı bıçağı ensesine dayayan eylemci, polise teslim olmamak için bir süre direndi. Eylemciyi etkisiz hale getirmeye çalışan polislerin arkasından yaklaşan bir başka kişi, bir polisin tabancasını alıp koşmaya başladı. İzmir Saat Kulesi önünde diğer polisler tarafından durdurulan bu kişi etkisiz hale getirilip elindeki tabanca alındı. Bazı eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı. Yaşananların ardından dağılmak istemeyen grup, eyleme destek veren siyasi parti temsilcilerinin araya girmesiyle alanı terk etti.
Öte yandan, kentin birçok ilçesinde eş zamanlı olarak saat 19.00'da Kobani'ye destek eylemi düzenleneceği bildirildi.



BAYRAK YAKTILAR ATATÜRK BÜSTÜNÜ PARÇALADILAR

Terör örgütü yandaşları azdı. IŞİD bahanesiyle Türk bayrağını yakan alçaklar hızını alamayıp Atatürk büstünü parçaladı. IŞİD kafalı PKK'lı katiller bir ortaokulu da ateşe verdi  GENELKURMAY Başkanlığı, Yüksekova'da bir okulun önündeki Türk Bayrağı'nın yakıldığını, Şırnak'ta da Atatürk büstünün tahrip edildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, dün gece meydana gelen adli olaylara ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "'Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü yandaşı 10 kişilik bir grup tarafından Atatürk İlköğretim Okulu önünde bulunan Türk bayrağı indirilerek yakıldı. Bölücü Terör Örgütüne müzahir 250-300 kişilik bir grup tarafından Şırnak / İdil'de, Atatürk İlköğretim Okulu kapısı ve Atatürk büstü tahrip edilmiştir. Bölücü Terör Örgütüne müzahir ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlar olan 7-8 kişinin de bulunduğu, 200-300 kişilik bir grup Süleyman Uğur Sıtkı Ortaokulunu yakmıştır."




Son Güncelleme: 07.10.2014 19:40
Anahtar Kelimeler:
Kobani Gösterileri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.