Reza Zarrab'ın kuryesinden şok itiraf!

Reza Zarrab’ın kuryesi Adem Karahan, haklarında yakalama kararı bulunan Kamelia Cemşidi ve Hüseyin Necefzade haklarından şok itiraflarda bulundu.

24 Mart 2016 Perşembe 10:36
Reza Zarrab'ın kuryesinden şok itiraf!








Reza Zarrab'ın kuryesinden şok itiraf!
Reza Zarrab’ın kuryesi Adem Karahan, haklarında yakalama kararı bulunan Kamelia Cemşidi ve Hüseyin Necefzade haklarından şok itiraflarda bulundu. ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve karapara aklama suçlarından Miami’de tutuklanan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab’ın kuryesi Adem Karahan, soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan Kamelia Cemşidi ve Hüseyin Necefzade’nin kara para transferindeki kilit isimler olduğunu söyledi. Bildiklerini anlatmak için bir kez daha TBMM’ye çağrı yapan Adem Karahan özetle şunları söyledi: “ABD tarafından açılan soruşturmaya da taraf olmak istiyorum. ABD’li yetkililer isterse bildiklerimi anlatırım, elimdeki belgeleri paylaşırım. Türkiye’de kapatıldı hiç değilse oradaki soruşturma ile ceza alsınlar.” Kendi üzerine kurulan Cihan Kıymetli Madenler SAN. ve DIŞ. TİC. LTD.ŞTİ ile Hazine Kuyumculuk SAN. ve DIŞ.TİC. LTD. ŞTİ’den 2009 yılından bu yana para akışı gerçekleştirildiğini anlatan Karahan, para akışını gösteren banka hesabı kayıtlarını Cumhuriyet ile paylaştı. Söz konusu evraklarda Hazine Kuyumculuk SAN. ve DIŞ.TİC.LTD.ŞTİ’nin 2009 yılında bir bankanın Tahtakale Şubesi’nden Al Nefees Exchangale LLC ve Royal Emerald Investments LLC isimli şirkete 39 havale işlemi yapıldığı görülüyor. Şirketin 502/909..19 No’lu dolar hesabından yapılan işlemlerde Al Nefees Exchangale LLC’e 32 işlemden toplamda 30 milyon 583 bin 550 dolar para aktarılıyor. Yine aynı hesaptan Royal Emerald’a ise 7 havale işleminden 7 milyon 899 bin 685 dolar yatırıldığı görülüyor. Adem Karahan adına kurulan Cihan Kıymetli Madenler SAN. ve DIŞ. TİC. LTD.ŞTİ’de ise 2010 yılında söz konusu şirketlere yapılan havale miktarındaki artış göze çarpıyor. Yine aynı bankanın Tahtakale Şubesi 502/909..47 No’lu hesabı üzerinden Al Nefees Exchangale LLC ve Royal Emerald Investments LLC’ye 33 işlemde 42 milyon 578 bin 470 dolarlık para aktarılıyor. Hesap hareketlerinde Al Nefees Exchangale LLC’e 23 işlemde 28 milyon 178 bin 920 lira aktarılırken, Royal Emerald’a 10 işlemde 14 milyon 399 bin 550 dolar havale ediliyor.
Son Güncelleme: 24.03.2016 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.