Rusya'nın Soljenitsin Vakfı, ÇOMÜ'ye kitap bağışladı

18 Ekim 2012 Perşembe 11:58
Rusya'nın Soljenitsin Vakfı, ÇOMÜ'ye kitap bağışladı






ÇANAKKALE (CİHAN)- Rusya'daki Soljenitsin Vakfı, 315 kitaptan oluşan koleksiyonu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ne bağışladı. Vakıf Başkan Vekili Yuriy Petrov ve Başuzman Mikhail Blinov, ÇOMÜ Kütüphanesi'ndeki törene de katıldı. Eğitime destek programı kapsamında koleksiyonu ÇOMÜ'ye bağışladıklarını belirten yöneticiler, kitapların uluslararası köprü olduğunu ifade etti: Bir ulusun kitaplarını okurken o ulusu daha iyi anlıyor insan. Bu kitap bağışı, iki halk arasındaki ilişkilerin daha sağlam olmasına yardımcı olacak. ÇOMÜ, Fatih Üniversitesi'nden sonra bu sene kitap bağışı yapmak için seçtiğimiz ikinci üniversite oldu.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman ise bu bağışla Şehitler İçin 1 Milyon Kitap Bağışı Kampanyası'na anlamlı bir katkı yapıldığını dile getirdi. Özışık, Soljenitsin Vakfı tarafından her biri birer hazine değerindeki muhteşem kitaplar bağışlandı ve hediye edildi. Eğitime ve üniversitemize vermiş oldukları katkılardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. dedi.

ÇOMÜ Kütüphanesi, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı olan 2015'te kitap sayısını 1 milyona çıkararak, Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedefliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.