Şahidov: Eroğlu'nun bir millet 3 devlet sözü hâlâ hatırımda

27 Aralık 2012 Perşembe 16:18
Şahidov: Eroğlu'nun bir millet 3 devlet sözü hâlâ hatırımda






LEFKOŞA (CİHAN)- Azerbaycanlı şair ve yazar Ahmet Şahidov, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti. Şahidov, Eroğlu'nun bir millet 3 devlet sözü hâlâ dün gibi aklımda. dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bugün, Ahmet Şahidov, Cahid İsmayıloğlu ve Vügar Ahmedov´dan oluşan Azeri şair ve yazarları kabul etti.

Şair-Yazar Ahmet Şahidov kabulde yaptığı konuşmada, ikinci kez Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu´na ziyarette bulunduğunu belirtti.

Şahidov, amaçlarının; Azerbaycan-KKTC ilişkilerinin derinleşmesi, iki ülke gençlerinin bilim ve eğitim sayesinde ilişkileri geliştirmeleri olduğunu kaydetti. KKTC´de 2 binin üzerinde Azerbaycanlı öğrenci bulunduğunu kaydeden Şahidov, KKTC´deki gelişmelerin Azerbaycan´da yakından takip edildiğini, hemen her gün Azerbaycan basınında KKTC ile ilgili haberlerin yer aldığını söyledi.

Şahidov, amaçlarının; Kıbrıslı Türk edebiyatçıları Azerbaycan´da da tanıtmak olduğunu dile getirdi.

Derviş Eroğlu da Azerbaycanlı heyeti kabulünde yaptığı açıklamasında, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde müzakerelerin yıllardır sürdüğünü, ancak Rum uzlaşmazlığı nedeniyle bir anlaşmayla çözümlenemediğini belirtti. Eroğlu, artık BM, AB ve dünyadan Kıbrıs´taki gelişmeleri daha tarafsız gözle izleyerek, kararlarını da bu tarafsız gözlemler çerçevesinde almalarını beklediklerini kaydetti.

KKTC´nin Azerbaycan´ın gündeminde yer aldığını bildiğini söyleyen Eroğlu, Bu da bizi çok memnun ediyor. dedi. Eroğlu, KKTC ile ilgili haberlerin Azerbaycan medyasında yer almasının iki halkın kaynaşması açısından da önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC üniversitelerinde öğrenim gören Azeri öğrencilerin fahri elçilik görevi üstlenmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Eroğlu, gittikçe güçlenmekte olan ülke Azerbaycan´ın gençliğinin KKTC´ye önem vermesi ve diyalog içinde olma düşüncesinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, işbirliği içerisinde olunmasının KKTC gençlerinin dışa açılmasına yardımcı olacağını kaydetti.

Cahid İsmayıloğlu ile Vügar Ahmedov da yaptıkları konuşmalarda, KKTC-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Ahmet Şahidov Cumhurbaşkanı Eroğlu´na Karabağ sorununu anlatan kitap, Cahid İsmayıloğlu da kendi araştırma kitabını takdim etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.