Samsun'un turzim yerleri SAMTAB ile korunup işletilecek

25 Aralık 2012 Salı 16:01
Samsun'un turzim yerleri SAMTAB ile korunup işletilecek






SAMSUN (CİHAN)- Samsun´da bulunan turizm merkezleri ve bölgelerinin bütüncül bir anlayışla korunması ve sağlıklı bir şekilde işletilmesini sağlamak amacıyla Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) kuruldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, alınan kararın üç gün önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. SAMTAB'ın görevlerini sıralayan Vali Aksoy şunları ifade etti: Turizm merkezi ilan edilen Havza 25 Mayıs termal turizm merkezi, Havza kaplıcalar bölgesi İmaret Mahallesi turizm merkezi, Ladik Akdağ turizm merkezi, Ayvacık turizm koruma ve gelişim bölgesi, Bafra ilçesi Kolay beldesi turizm merkezi, Vezirköprü turizm merkezi, 19 Mayıs ilçesi turizm merkezleri ve bölgelerinin bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal, teknik altyapının gerçekleştirilmesi ile işletilmesini sağlamaktır. Ayrıca turizm merkezinin yanı sıra Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri´nin cazibesini artırmak amacıyla kentte bulunan kültür ve turizm değerlerinin korunması, işlevselleştirilmesi, turizmin hizmetine sunulması için yapım, proje yapmak, geliştirmek, bakım, onarım, düzenlemenin yanı sıra bunlara ilişkin tanıtım, baskı gibi çalışmalar yapmaktır.

SAMTAB´ın geniş bir yöreye hitap ettiğini hatırlatan Vali Aksoy birliğin kurucu üyelerinin; Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ayvacık Belediyesi, Atakum Belediyesi, Bafra Belediyesi, Canik Belediyesi, Havza Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Ladik Belediyesi, 19 Mayıs Belediyesi, Tekkeköy Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi, Doğanca Belediyesi, Kolay Belediyesi, Yörükler Belediyesi, Ayvacık turizm koruma ve gelişim bölgelerinden Eynel köyü, Bafra ilçesi turizm merkezindeki Asar köyü, Vezirköprü turizm merkezindeki köylerden Çeltek köyü, 19 Mayıs ilçesi turizm merkezi sınırları içerisinde bulunan Aydınpınar ve Yeşilyurt köyleri muhtarlıklar olduğunu belirtti.

SAMTAB'ın birlik meclisi, birlik encümeni ve birlik başkanından oluşan organları mevcut olduğunu vurgulayan Aksoy, meclisin birliğin karar organı olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.