Sancaktepe'de PKK operasyonu; 1 terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda intihar eylemine hazırlanan bir kadın terörist çıkan çatışmada öldürüldü.

04 Aralık 2015 Cuma 02:06
Sancaktepe'de PKK operasyonu; 1 terörist öldürüldü






Sancaktepe'de PKK operasyonu; 1 terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda intihar eylemine hazırlanan bir kadın terörist çıkan çatışmada öldürüldü.


İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK'ya ait hücre evine yönelik operasyonda çıkan çatışmada intihar saldırısı hazırlığında olan bir kadın teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Sancakte'de bir eve düzenlenen operasyon sırasında, polislerin üzerine ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Olayda terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtilen 1 kadın öldü.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK üyelerinin kırsal alandan İstanbul'a gelerek "canlı bomba eylemi" yapacağı ihbarı üzerine durumu Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine bildirdi.
TEM ekipleri de, bu akşam saat 21.30 sıralarında, teknik ve fiziki takip sonucunda 4 kişinin kaldığını belirlediği Sancaktepe, Atatürk Mahallesi, Dumanlar Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın ikinci katındaki adrese operasyon düzenledi. Operasyona katılan Özel Tim ekiplerine evden ateş açılması üzerine polis ekipleri de karşılık verince çatışma çıktı.

KADIN ŞÜPHELİ ÖLDÜ

Çatışma sırasında 'Gülçin' kod adlı Dilan Kortak adlı kadın şüpheli öldü. Evde bulunan 3 şüpheli ise TEM ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Çatışmanın meydana geldiği eve gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Özel Harekat ekipleri de çevre sokaklarda geniş güvenlik önlemi aldı.

Bir polis helikopteri de havadan devriye görevi yaptı.

ÇATIŞMANIN ÇIKTIĞI EVİN ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri akşam saatlerinde terör örgütü PKK'ya yönelik akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Sancaktepe'de hücre evi olarak kullanıldığı belirtilen eve baskın düzenleyen polis ekipleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir kadın teröristin ölü ele geçirildiği belirtildi. Çatışmanın çıktığı evin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan ekipler 3 kişiyi gözaltına aldı.
Son Güncelleme: 04.12.2015 02:10
Anahtar Kelimeler:
Sancaktepe çatışma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.