Savaş uçakları PKK'yı vurmak için havalandı

Dağlıca Karakolu'na 3 gündür doçka ve roketlerle saldıran PKK'lı teröristler F-16 ve F-5 savaş uçakları tarafından vuruldu.

14 Ekim 2014 Salı 10:07
Savaş uçakları PKK'yı vurmak için havalandı






Savaş uçakları PKK'yı vurmak için havalandı


Türkiye'nin büyük bölümünde kaos çıkaran, kan döken PKK'lı teröristlere yönelik uzun bir aradan sonra ilk kez havadan operasyon düzenlendi. Dağlıca Karakolu'na 3 gündür doçka ve roketlerle saldıran PKK'lı teröristler F-16 ve F-5 savaş uçakları tarafından vuruldu.

UÇAKLARA VUR EMRİ VERİLDİ

Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan F-16 ve F-4’ler Dağlıca’da PKK noktalarını bombaladı.

Kobani eylemlerinin ardından suikast, silahlı eylem ve ve güvenlik noktalarına saldırıda bulunan PKK’ya ait grupların bulunduğu hedefler Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından vuruldu. Diyarbakır ve Malatya’dan Kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları Dağlıca bölgesinde karakola saldıran PKK noktalarına bomba yağdırdı.

Dağlıca Karakolu, 3 gündür PKK’lı teröristlerin doçka ve roketatarlarla saldırısına maruz kaldı. Askerin karşılık vermesine rağmen PKK önceki gün saat 14.00 ile 15.00 arasında yeniden saldırıya geçti. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı harekete geçerek Hava Kuvvetlerine ait jetlere bombalama talimatı verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde Diyarbakır ve Malatya’dan Kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları tarafından hava operasyonu düzenlendi. Türk savaş uçakları PKK’ya ait Dağlıca’daki birçok hedefi vurdu. Hava operasyonunda PKK’nın ağır zayiatlar verdiği kaydedildi.
Son Güncelleme: 14.10.2014 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.