Savunma aracı Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Silahlı Kuvvetlere teslim edildi

Almanların 20 yılda üretemezsiniz dedikleri savunma aracı Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK) 6 yılda üretilerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.

14 Eylül 2011 Çarşamba 17:17
Savunma aracı Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Silahlı Kuvvetlere teslim edildi






FNSS Savunma Sistemleri'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde, Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK) Araç Teslim ve FNNS AR-GE binası temel atma törenleri yapıldı.

Törende, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ilgili personel, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan bürokratlar ve proje yetkilileri hazır bulundu. Törende konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye'nin, savunma araçları üreten üç ülkeden biri olduğunu belirtti.

Yurt dışına da üretim yapıldığını söyleyen Müsteşar Bayar, Artık Malezya'ya ihracat yapıldığı söylenemez. Çünkü, Malezya ordusunun bütün ihtiyaçlarını biz üretiyoruz. Malezya ile rekor bir anlaşma imzaladık. FNSS Savunma Sistemleri A.Ş, Malezya'nın kendi firması gibi olmuştur. diye konuştu.

Törene Katılan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı da FNSS Savunma Sistemleri A.Ş'ye teşekkür ederek, yapılan projelerin gurur verici olduğunu söyledi. Yardımcı, Savunma araçları ihtiyaçlarımızın, yüzde yüz yerli firma olan FNSS Savunma Sistemleri A.Ş tarafından karşılanması ve üretilmesi gerçekten gurur verici. Malezya ile 600 milyon dolarlık anlaşma imzalanması, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş'nin dünya çapında da başarılı olmasının en büyük kanıtıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. dedi.Konuşmaların ardından, tonlarca ağırlıktaki zırhlı askeri araçların su üzerinden geçmesini sağlayan, yüzde yüz yerli üretim olan Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK) adındaki aracın tanıtımı yapıldı.

Ardından, dünya ordularında ünlü olan Pars adındaki aracın 6X6 modeli, tank ve zırhlı keşif aracının tanıtımı yapıldı.Yetkililerin, SYHK adlı aracın, Alman mühendislerin, 20 yılda üretemezsiniz demelerine rağmen, 6 yılda ürettiklerini vurgularken, dünyaca ünlü Pars adındaki aracın Batılı savunma araçları üreten firmaları geride bırakacak 8X8 modelini ürettiklerini ama şu anda test aşamasında olduğu için tanıtamadıklarını ifade etti.

Törende, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve FNSS Savunma Sistemleri A.Ş yetkililerine, araç maketleri ve plaketler verildi. Tören sonunda, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, araçları tek tek gezerek, araçlar hakkında bilgi aldı.

Bu arada, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş'nin yeni bina inşaatının temeli, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ve FNSS Yönetim Kurulu tarafından atıldı. Temeli atılan yeni binanın, 2012 yılının kasım ayında faaliyete geçeceği ve bünyesinde 150 mühendisin Türk savunma araçlarını bu binada tasarlayacağı belirtildi. CİHAN

Son Güncelleme: 16.12.2018 11:51
Anahtar Kelimeler:
FNSS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.