Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin takvimi belli oldu

15 Temmuz 2011 Cuma 17:38
Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin takvimi belli oldu






Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında yapılacak festival, 23 Temmuz'da Side Antik Tiyatro'da Kammersymphone Berlin Oda Orkestrası konseri ile başlayacak. Festival, 17 Eylül'de Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın gala konseri ile sona erecek. Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, festival etkinliği ile ilgili festivalin sanat yönetmeni Remzi Buharalı, Başkan yardımcıları Mustafa Gülcü ve Ali Özdemir ile birlikte Sueno Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Festival takvimi hakkında bilgilendirme yapan Başkan Uçar, dünyaca ünlü turizm beldesi Side'ye tatile gelen yerli ve yabancı konuklara 3 ay süresince dolu dolu kültür ve sanat etkinliği coşkusu yaşatacaklarını söyledi. 
Festivalin özel onur ödüllerini ünlü yazar Doğan Hızlan ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na vereceklerini dile getirdi. Side festivalinin geçen yıl EFA kapsamına alındığı bilgisini veren Uçar, 23 Temmuz-17 Eylül tarihleri arası 15 etkinliği ücretsiz olarak gerçekleştireceklerini kaydetti. 
Uçar konuşmasını şöyle sürdürdü: Bilindiği üzere bu 11'ncisi gerçekleştireceğimiz kültür ve sanat festivalimiz geçen yıl olduğu gibi bu senede de EFA kapsamında yapılacak. Üç ay süresince 15 etkinliğimiz olacak. Etkinlik çerçevesinde yer alan konser, gösteriler açık hava sahneleri 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro ile Apollon Tapınağı'nın görkemli atmosferinde gerçekleşecek. 
Festival sanat yönetmeni Remzi Buharalı da yaptığı konuşmada, 3 ay sürecek kültür ve sanat etkinliği takvimini titiz bir çalışma sonucu hazırladıklarını söyledi. Bu tür kültür ve sanat etkinliklerinin Side'yi kültür turizminde dünya gündemine taşıyacağına yürekten inandığını belirten Buharalı, turizm beldesine tatile gelen turistlerin rezervasyonlarını festival takvimine göre yapmasını çok sevindirici bulduğunu kaydetti. Buharalı şöyle konuştu: Dolu dolu festival takvimi hazırladık. Ülkemizde yıllık 2 bin festival yapılıyor. Maalesef bunların çoğunu kültür ve sanat festivali kapsamında değerlendirmemiz çok. Çoğu festivalden ziyade ürün tanıtımına yönelik. Ülkemizde 2 bin festival içinde ancak 10'u gerçek anlamda kültür festivali kapsamındadır. EFA kapsamı içinde yer alan Side'de gerçek anlamda düzenlenen 10 festival etkinliği içinde yer almaktadır. 3 aylık festival takvimi içinde Kammersymphonie Berlin Oda Orkestrası, Bodrum Oda Orkestrası, Viyana Senfoni Yaylı Çalgılar Kenteti, Cafe Tango(Şirin Pancaroğlu-arp), Klasikten Caza(Burçin Büke, piyano), Emre Aydın, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği Takımı, Dünya Çiftler Dans Şampiyonası, Marphe String Kuartet, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Best of Classic(İstanbul Devlet Operas ve Balesi), Ten of The Best Trompet, Jazz-Ist Kuartet ve Antalya Devlet Opera ve Balesi gösterileri yer alıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.