Şişli ve İstiklal Caddesi'nde teröre karşı bayraklı tepki

İstanbul Şişli ve Taksim İstiklal caddesinde bir araya gelen binlerce kişi, Türkiye’de artan terör saldırılarını protesto etti. Kurtuluş Caddesi'nde ise binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrağı ile yürüdü.

13 Eylül 2015 Pazar 18:00
Şişli ve İstiklal Caddesi'nde teröre karşı bayraklı tepki






İstiklal Caddesi'nde teröre tepki için binler yürüdü


Türkiye’de artan terör saldırılarını protesto için Erzurumlu Dadaşlar İstiklal Caddesindeki Galatasaray Lisesi önünde ellerinde bayraklarla bir araya gelerek terörü lanetledi. Bir süre slogan atan kalabalık ardından İstiklal Marşını okudu. Şehitlere yapılan dualardan sonra Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Başkanı Osman Nuri Toraman topluluk adına basın açıklaması yaptı.

Toraman, basın açıklamasına, "Büyük Türk milletinin bir parçası olarak burada olduklarını" belirterek başladı. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı "manda ve himaye kabul edilemez" diyen bir şehrin Alvarlı Efeleri, Nene Hatunları, Fatma Seherleri, Nafız Kotanları, Aşık Reyhanileri yetiştiren bir şehrin evlatları olarak burada olduklarını anlatan Toraman, şöyle konuştu: "Terörü nefretle kınamak için buradayız. Vatan için, millet için, bayrak için, devlet için, aziz şehit ve gazilerimiz için buradayız. Şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanmış bu topraklarda evlatlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için buradayız. Bu terör saldırıların sadece askerimize ve polisimize karşı olmadığını bu saldırıların aynı zamanda büyük Türk milletine, Türkiye’nin her karış toprağına, milli birlik ve beraberliğimize yapıldığını söylemek için buradayız. Biz Erzurumlular olarak Dadaşlar olarak bugün de askerimizin, polisimizin ve devletimizin yanında olmaya ve gerekirse onlara kalkan olmaya yine hazırız.”

Öte yandan kendilerine Kasımpaşalılar adını veren bir grup terörü lanetlemek için ellerinde bayrakla Tünelden yürüyüşe geçerek Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Sloganlar atarak burada toplanan yaklaşık bin kişi şehitler için dua etti. Bir süre slogan atan grup terörü lanetleyerek İstiklal Marşını okudu.
Grup yapılan protestonun ardından olay çıkarmadan dağıldı.

HDP'YE ISLIKLI PROTESTO

Kurtuluş Caddesi’nde toplanan kalabalık, terör saldırılarını protesto etti. Caddeyi trafiğe kapatan grup, Türk bayrağı açarak slogan attı.
Türkiye genelinde son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarının ardından Kurtuluş Gençlik adlı grup, terörü protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Kurtuluş Caddesi’ni bir süre trafiğe kapatan grup, Türk bayrağı açarak slogan attı. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ şeklinde sloganlar atarak ara sokaklardan ilerleyerek Halaskargazi Caddesi’ne doğru yürüyen kalabalık burada saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Daha sonra “Bir ölürüz bin doğarız, şehidim hakkını helal et bize” şeklinde slogan atan kalabalık, yaşanan terör olaylarında şehit düşen polis ve askerler için yoklama alınmasının ardından Halaskargazi Caddesi’ne doğru ilerledi. Grup, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şişli İlçe Başkanlığı binası önünden geçtiği esnada ise binadakileri ıslıklarla protesto etti.
Son Güncelleme: 13.09.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.