Suriye şehitlerini uğurluyoruz: Şehit Binbaşı'nın naaşı Bursa'da

El Bab’daki operasyonda şehit düşen askerler memleketlerine getiriliyor. Şehitler yarın düzenlenecek törenlerle son yolculuklarına uğurlanıyor.

22 Aralık 2016 Perşembe 18:58
Suriye şehitlerini uğurluyoruz: Şehit Binbaşı'nın naaşı Bursa'da







Suriye şehitlerini uğurluyoruz: Şehit Binbaşı'nın naaşı Bursa'da


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’daki operasyonda şehit düşen Piyade Binbaşı Bülent Albayrak'ın cenazesi memleketi Bursa’nın Orhangazi ilçesine getirildi.
El Bab’da şehit düşen Binbaşı Bülent Albayrak’ın cenazesi saat 20.15’te askeri uçakla Yenişehir Havalimanı’ndaki Askeri Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Şehidi havaalanında yakınları ile Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, MHP İlçe Başkanı Necati Güneş ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Havaalanından ambulans ve kortej eşliğinde Orhangazi’ye getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Orhangazi Devlet Hastanesi morguna getirildi. Şehidin cenazesi getirildiği esnada vatandaşlar hastaneye akın etti.
Öte yandan vatandaşlar şehidin kız kardeşinin Siteler Bölgesi’ndeki evinin önünde kurulan taziye çadırına geçerek burada aileye taziyelerini iletti.

ŞEHİTLERİN CENAZELERİ BURSA'YA GELDİ

Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit olan Binbaşı Bülent Albayrak ile Uzman Çavuş Ferhat Demir’in cenazeleri akşam saatlerine askeri uçak ile Bursa'nın Yenişehir Havaalanı'na getirildi. Cenazeler burada şehitlerin yakınları, Yenişehir, Orhangazi kaymakam ve belediye başkanları, İznik Kaymakamı ve Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgenelar Ahmet

Hacıoğlu ile bürokratlar tarafından karşılandı.

Duaların okunmasından sonra Şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın cenazesi Orhangazi İlçesine götürülürken, Uzman Çavuş Ferhat Demir'in cenazesi ise Bursa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit Binbaşı Bülent Albayrak yarın cuma namazının ardından Orhangazi İlçesi'nde Gazi Orhanbey Camii'nde, Şehit Uzman Çavuş Ferhat Demir ise Bursa'da yine cuma namazından sonra Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan Mihraplı Camii'nde düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuklarına uğurlanacak.

EL BAB ŞEHİTLERİ SAMSUNDA

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’daki operasyonda şehit olan Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz ile Tokatlı Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın naaşları Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda gözyaşlarıyla karşılandı.

Suriye El Bab’da şehit olan Samsunlu Uzman Çavuş Hasan Kavuz ile Tokatlı Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın naaşları askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Havalimanına şehit askerlerin cenazelerini karşılamaya şehit yakınlarının yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü
Vedat Yavuz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dünda
r katıldı.

Şehit cenazeleri uçaktan indirildikten sonra Samsunlu Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz’un babası Ertan Kavuz, annesi Safiye ve kardeşi Umut Kavuz sinir krizleri geçirdi.

“Sana nasıl kıydılar yavrum”

Şehidin annesi Safiye Kavuz, “Sana nasıl kıydılar yavrum. Allah da onları kahretsin yavrum” diye feryat ederken, şehidin bir yakını cenaze aracına bindirilen şehidin tabutuna sarılarak ağladı. Şehit yakını, “Ne olur beni de bununla götürün. Ben de bununla gitmek istiyorum” diyerek ağlarken, şehidin yakınını imam sakinleştirmeye çalıştı. Arabaya binmeye çalışan şehidin yakınını imam aşağıya indirdi.

“Yavrum benim canım yandı, onların da canı yansın”


Oğlu ile birlikte aynı uçakta gelen Tokatlı Şehit Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın annesi Asuman Şerbetçi ise, “Yavrum benim canım yandı, onların da canı yansın” diyerek feryat etti.

Samsunlu Şehit Hasan Kavuz’un, 10 ay önce uzman çavuş olduğu ve 5 gün önce hain terör saldırısının yapıldığı ve 13 askerin şehit edildiği Kayseri 1. Komando Tugayı’nda görevli olduğu belirtildi.

Şehit Hasan Kavuz yarın Çarşamba ilçesinde Rıdvan Paşa Camisi’nde cuma namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından Kumtepe Mahallesi’nde toprağa verilecek.

Şehit Ali Sezai Yalçın da yarın Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Büyük Cami'de cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

EL BAB'DA ŞEHİT OLAN ASKERLERİN CENAZELERİ TEKİRDAĞ’A GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’daki operasyonda şehit olan Tekirdağlı Uzman Çavuş Akın Acar ve Kırklarelili Astsubay Göktan Özüpek’in naaşları askeri uçakla Tekirdağ Çorlu Havalimanına getirildi.

Suriye El Bab’da şehit olan Tekirdağlı Şehit Uzman Çavuş Akın Acar ve Kırklarelili Şehit Astsubay Göktan Özüpek’in naaşları askeri uçakla Tekirdağ Çorlu Havalimanına getirildi. Havalimanına şehit askerlerin cenazelerini karşılamaya şehit yakınlarının yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yanı sıra bazı milletvekilleri de geldi.
Şehit cenazeleri uçaktan indirildikten sonra Tekirdağlı Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın annesi Hanife Acar, oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü. Fenalaşan Acar’a sağlık ekipleri müdahale etti.

Cenaze nakil aracına konulan şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın naaşı Çorlu’ya getirilirken, Kırklarelili Şehit Astsubay Göktan Özüpek’in naaşı ise karayoluyla Kırklareli’ne gönderildi.


KARS SURİYE ŞEHİDİNİ BAĞRINA BASTI


Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı’nın cenazesi Kars’a getirildi.

Askeri uçakla cenazesi Harakani Havaalanına getirilen şehit Astsubay Ömercan Yekebağcı için burada tören düzenlendi. Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehidin yakınları, meslektaşları ve sevenlerinin hazır bulunduğu törende gözyaşları sel oldu.

Tabuta sarılan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu

Oğlunun tabutuna sarılan şehit babası Zeki Yağbasan, gözyaşlarına boğuldu. Tabuta sarılan şehidin yakınlarını Vali Doğan ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta teselli etti.
Törenin ardından şehidin cenazesi Kafkas Üniversitesi morguna kaldırıldı. Şehidin annesi Fikriye Yekebağcı oğluna ağıtlar yakarak, “Ömercan, Ömercan niye kolumu kanadımı kırdın” diyerek gözyaşı döktü.

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı’nın cenazesi yarın cuma namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Yekebağcı’nın cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katılacak.

 
Son Güncelleme: 22.12.2016 19:23
Anahtar Kelimeler:
Suriye şehitleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.